48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Prohraná bitka i zápas, Rytíři si z Litoměřic odvezli jen bod

26. 9. 2020 od Filip Ardon / Archivní foto: Josef Poláček
Rytíři v Litoměřicích prohráli 2:3 po prodloužení a dál čekají na první venkovní výhru v sezoně. Kladeňáci nezačali na ledě soupeře dobře a po první třetině ztráceli, vývoj ale dokázali otočit díky brankám Tomáše Plekance a Adama Kubíka. Kališníci ovšem poslali zápas do prodloužení a v něm rozhodli o své výhře v přesilovce pět na tři.
2020/2021, Chance liga, 5. kolo,  sobota 26.9.2020, Kalich Arena (Litoměřice)
Litoměřice
Kladno
3:2p
1:0, 0:2, 1:0 - 1:0
Branky a nahrávky: 20. M. Beran (Holý, Jícha), 43. Kubíček (Miškář), 65. Miškář (M. Beran, Kubíček) - 21. Plekanec (Ticháček), 40. Kubík (Hlava, Plekanec). Rozhodčí: Petružálek, Bernat - Podrazil, Kokrment. Vyloučení: 10:9 + Výtisk 10 min. a Marcel (oba LTM) a Mikliš (KLA) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 950. Střely: 31:27.
Rozhodčí: Petružálek, Bernat - Podrazil, Kokrment
vyloučení10:9
využití2:1
oslabení0:0
střely na branku31:27
diváci950
Litoměřice: A. Beran - Marcel, Holý, Výtisk, Mlčák, Jebavý, Kubíček, Baláž - M. Beran, Válek, Procházka - Jícha, Miškář, Jánský - Koffer, Vitouch, Toman - Jindra, Čermák.
Kladno: Košarišťan - Frye, Ticháček, Zelingr, Doudera, Štochl, Mikliš - Račuk, Plekanec, Kubík - Melka, Filip, Bílek - Hajný, Pitule, Š. Bláha - Hlava, Šapovaliv, Guman - Jelínek.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Litoměřice nastoupily do zápasu hodně aktivně a Rytíři v prvních minutách příliš nevěděli, kde jim hlava stojí. Domácí ujeli několikrát do přečíslení, Andrej Košarišťan si ale v brance počínal jistě a svůj tým držel. Stadion posléze mohl udeřit v přesilové hře, paradoxně byl ale blíž inkasování! Brankář Adam Beran vystartoval daleko z branky za pukem, který nedokázal rozehrát, a Štěpán Bláha mohl málem zakončovat do prázdné klece. Kotouč se však zasekl pod vyjetým gólmanem. Pro změnu při kladenské početní výhodě se pak do úniku dostal domácí Lukáš Válek, který Košarišťana dobře rozhýbal, ale nedokázal zasunout puk mezi jeho betony. Potrestat vyloučení mohl vzápětí Tomáš Plekanec, z pravého kruhu však zasáhl jen tyč. Matěj Beran necelých pět minut před koncem dostal odražený puk za Košarišťanova záda, puk však zasáhl vysokou holí, a tak sudí gól neuznali! Domácí se ale nakonec přece jen dočkali. Při hře čtyř proti čtyřem proskočil mezi kladenskými beky Matěj Beran, který si následně poradil i s Košarišťanem a 24 sekund před sirénou otevřel skóre – 1:0.

Litoměřické vedení však nemělo dlouhého trvání. Ze druhé třetiny uběhlo jen 41 sekund a Tomáš Plekanec tvrdou ranou z vrcholu levého kruhu propálil domácího brankáře – 1:1. A Kladeňáci rychle přebrali iniciativu! Veliký tlak měla zejména čtvrtá formace, neujal se však ani Gumanův, ani Hlavův pokus. Posléze se začalo více vylučovat, z čehož vyplynula kladenská výhoda pěti proti třem. Hosté ji ovšem využít nedokázali! To při standardní přesilové hře v závěru třetiny už byli úspěšnější! Po krásné souhře po ose Plekanec – Hlava – Kubík zakončoval poslední jmenovaný do prázdné brány – 1:2.

Ve třetí části ale domácí celek opět zlepšil svoji hru a dokázal srovnat. Při vyloučení Štěpána Bláhy vypálil z vrcholu levého kruhu Šimon Kubíček a jeho rána se od Adama Kubíka odrazila až do sítě – 2:2. Hra se posléze poněkud uklidnila a možností z obou stran ubylo. Nějaké vzrušení tak přinesla na led až bitka! Ondřej Mikliš se pustil do pěstní výměny názorů s vyhlášeným bijcem Patrikem Marcelem, schytal několik ostrých ran a skončil na ledě. A zjitřené emoce rozproudily i hru. Patrik Miškář nejprve v obrovské možnosti trefil tyč a Peter Jánský vzápětí netrefil prázdnou bránu! Dvě minuty před koncem si pak neodpustil obrovskou hrubku na vlastní modré čáře Zach Frye, který musel vzápětí hodně děkovat svému brankáři. Domácí se totiž dostali hned do tří tutovek, Košarišťan je ale všechny zlikvidoval! Došlo tedy až na prodloužení.

Do něj si Rytíři přenesli ze základní hrací doby slušnou porci početní výhody, proměnit ji ovšem nedokázali. Vzápětí pak fauloval ještě Jan Výtisk a hosté pokračovali v přesilovce. Kubík to už v jednu chvíli měl do prázdné, jenže puk netrefil vůbec dobře a následně byl navíc ještě vyloučen za střet s brankářem. Krátce nato navíc přišel pro Kladno trest za příliš mnoho hráčů a to se ukázalo jako zlomový moment. Patrik Miškář si při přesilovce 5 na 3 dobře připravil puk na pravém kruhu a rozhodl – 3:2.

OHLASY TRENÉRŮ

Litoměřice: Daniel Tvrzník: Zápas se mi hodnotí dobře, odehráli jsme doposud nejlepší utkání v sezoně. I když jsme od desáté minuty museli kvůli zranění točit tři útoky a stálo nás to spoustu sil. Ve druhé třetině už to vypadalo, že nám síly docházejí, ale třetí periodu jsme zvládli skvěle. Ještě v posledních pěti minutách jsme měli tři jasné šance na vítězství, bohužel jsme je neproměnili. Ukázali jsme obrovskou obětavost, kdy jsme v prodloužení ubránili dvě oslabení a nakonec jsme rozhodli. Myslím si, že zaslouženě bereme dva body.

Kladno: David Čermák: Měli jsme špatnou první třetinu. Ve druhé jsme se ale zlepšili a otočili výsledek. Bohužel, třetí třetina zase z naší strany nebyla dobrá. Víc k tomu, co se tady děje, nemám co říct.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Filip Ardon / Foto: Roman Mareš a Josef Poláček | 25. 9. 2020

Rytíři jedou v sobotu do Litoměřic, překoná Šapovaliv Jágrův rekord?

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU