pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Rytíři nestačili na Kometu, jediný gól Kladna vstřelil Klepiš

17. 11. 2023 od Redakce / Foto: Markéta Křížová
Kladno nevstoupilo do extraligy po reprezentační přestávce dobře a na ledě Komety Brno prohrálo 1:8. Rytíři ztráceli od druhé minuty a v prostředním dějství inkasovali hned třikrát. Zatímco v kladenském dresu se prosadil jen Jakub Klepiš, domácí přidali v závěrečné třetině ještě další čtyři branky. Šanci na reparát budou mít Kladeňáci už v neděli, kdy doma přivítají Plzeň.
2023/2024, Tipsport extraliga, 19. kolo,  pátek 17.11.2023, Brno, Winning Group Arena
Kometa Brno
Kladno
8:1
1:0, 3:0, 4:1

Branky a nahrávky: 2. Gazda, 25. Gazda (Zbořil, Marcinko), 33. Marcinko (Ščotka, Lintuniemi), 35. Vincour (Kos, Marcinko), 47. Vincour, 48. Okál (Flek), 59. Vincour (Kos), 60. Lintuniemi (Ščotka, Moses) – 55. Klepiš (Dotchin, Hejda). Vyloučení: 5:5 + Kučeřík (KOM) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Tomáš Vincour – Jakub Klepiš.

Rozhodčí: Kika, Obadal – Axman, Lederer
vyloučení5:5
využití2:0
oslabení0:0
střely na branku35:32
zblokované střely9:15
hity4:4
vhazování32:34
diváci7145
Kometa Brno: Furch – Ščotka, Lintuniemi, Kučeřík, Holland, Ďaloga, Gazda – Pospíšil, Cingel, Moses – Vincour, Marcinko, Kos – Zaťovič, Holík, Flek – Okál, Zbořil, Kratochvíl – Boltvan.
Kladno: Brízgala (41. Bow) – Dotchin, Hejda, Ticháček, Martenet, Veber, Slováček – Tralmaks, Klepiš, Sideroff – Frolík, Pytlík, Jarůšek – Procházka, Melka, Smoleňák – Bláha, Babka, Strnad.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Rytíři úvod zápasu po reprezentační přestávce nezachytili ideálně a už po necelé minutě a půl od prvního buly prohrávali. Adam Brízgala neudržel puk pod lapačkou, od modré vzápětí vypálil Daniel Gazda a rozvlnil síť – 1:0. Hosté se mohli dostat více do hry při přesilové hře, jenže srovnání jim nebylo přáno. Dvakrát nebezpečně zakončoval Tralmaks, avšak Dominik Furch pokaždé dobře zasáhl. V posledních sekundách úvodního dějství pak mohla Kometa svoje vedení navýšit. Moses však v přečíslení netrefil přihrávku před odkrytou klec.

Domácí přidali další branky až ve druhé části. Sám Moses sice v několika dobrých šancích selhal, jenže jeho spoluhráči se činili. Daniel Gazda poslal v přesilovce nechytatelnou dělovku do bližšího rohu a navýšil – 2:0. Krátce po polovině zápasu si pak sjel před brankoviště Tomáš Marcinko a prudkou ránu po Brízgalově zákroku dorazil do brány – 3:0. Jen chvíli poté se předvedl jako zdatný baseballista Tomáš Vincour a ze vzduchu doklepl vlastní střelu do sítě – 4:0. Za Rytíře měl nejlepší možnost po hezké souhře Jarůšek, první branku za Kladno ale nevstřelil.

Mezi tři tyče kladenské branky se pro třetí třetinu postavil Landon Bow, i on však nakonec lovil puk zpoza svých zad čtyřikrát. Jako první ho v přesilovce překonal Tomáš Vincour – 5:0. Jen chvíli nato vyslal přesnou raketu ze své hole Zdeněk Okál a už to bylo o šest branek – 6:0. Domácí brankáře pak připravil o čisté konto Jakub Klepiš, který pohotově dorazil Dotchinovu střelu – 6:1. Jenže to bylo od Rytířů vše. Tomáš Vincour naopak po krásné přihrávce od Kose zkompletoval hattrick – 7:1. V poslední minutě pak porazil Bowa bránící Bláha a Alex Lintuniemi neměl problém trefit poloodkrytou klec – 8:1.

OHLASY TRENÉRŮ

Kometa Brno: Jiří Otoupalík: Vstoupili jsme do utkání velice dobře, měli jsme dobrý pohyb, dobře jsme bruslili a šli jsme rychle do vedení. Utkání bylo vyrovnané jen v první třetině, ve druhé jsme dali tři góly a v poslední vedení navýšili. Jsou to pro nás tři důležité body a jsme za ně rádi. V neděli nás čeká Sparta, což bude úplně jiný zápas. Doufám však, že ve stejně skvělé atmosféře jako dnes.

Kladno: Otakar Vejvoda: My jsme dnes zaostávali za Brnem ve všech herních činnostech, v bruslení, bojovnosti, chytrosti, nemám k tomu moc co dodat. Kometa byla lepší ve všech aspektech a my jsme jí to svým přístupem usnadnili.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU