pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Rytíři vezou z Plzně dva body, hattrickem rozhodl Jaromír Pytlík!

1. 10. 2023 od Redakce / Foto: Marek Švamberg
Kladno zvládlo divoký zápas na ledě Plzně a ze západu Čech si odvezlo vítězství 5:4 po prodloužení. Rytíři zkraje druhé části ztráceli o dva góly, následně ale předvedli velký obrat a díky dvěma gólům Jaromíra Pytlíka a brankám Kusého a Bláhy odskočili do vedení. O to sice v předposlední minutě základní hrací doby přišli, v prodloužení jim ale vystřelil bonusový bod hrdina duelu Pytlík, který zkompletoval hattrick. Kladeňáci se tak v tabulce bodově dotáhli právě na plzeňskou Škodu.
2023/2024, Tipsport extraliga, 7. kolo,  neděle 1.10.2023, Plzeň, LOGSPEED CZ Aréna
Plzeň
Kladno
4:5p
1:0, 1:4, 2:0 – 0:1

Branky a nahrávky: 11. Matýs, 23. Holešinský (Schleiss), 51. Lev (Zámorský, Malák), 59. Zámorský (Holešinský) – 25. Kusý, 25. Pytlík, 28. Bláha (Slováček), 32. Pytlík (Beran), 64. Pytlík (Klepiš, Slováček). Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Ondřej Matýs – Jaromír Pytlík.

Rozhodčí: Jeřábek, Jaroš – Brejcha, Gerát
vyloučení5:4
využití1:1
oslabení0:0
střely na branku37:27
zblokované střely13:11
hity11:4
vhazování37:29
diváci4886
Plzeň: Pavlát (32. Hlavaj) – Kvasnička, Zámorský, Houdek, Dujsík, Piskáček, Jiříček, Malák – Holešinský, Mertl, Matýs – Benák, Lev, Rekonen – Schleiss, Jansa, Pour – Straka, Hrabík, Dvořák.
Kladno: Brízgala – Dotchin, Hejda, Ticháček, Martenet, Slováček, Veber – Tralmaks, Plekanec, Melka – Jarůšek, Klepiš, Kusý – Bláha, Pytlík, Strnad – Procházka, Babka, Beran.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

První zajímavější příležitost měli už po půlminutě hry domácí, jejichž rychlý útočný výpad zakončoval střelou z první Lev – trefil ale jen připravený hrudník rychle se přesunuvšího Brízgaly. Krátce poté, co se první třetina přehoupla do své druhé půle, šla Plzeň do vedení. Matýs se v přečíslení pokoušel přihrávat přes zakleknutého Dotchina, což se sice nepodařilo, ale kotouč se plzeňskému útočníkovi odrazil zpět na hůl tak příhodně, že ho rychle zametl mezi betony dezorientovaného Brízgaly – 1:0. Navzdory třem přesilovkám, které v první třetině sehráli, se Rytíři ne a ne dostat do gólových příležitostí, a tak do šaten odcházeli s jednobrankovým mankem.

Do druhé třetiny nastoupili v početní převaze naopak Plzeňští. Na trestnou lavici usedl Plekanec a později ho doplnil Hejda, jehož pobyt na lavici hanby předčasně ukončil Holešinský, který z levého kruhu našlápl směrem k brance a zavěsil kotouč pod horní tyč Brízgalovy klece – 2:0. Rytíře jako by inkasovaná branka nakopla a dvěma trefami v rozmezí sedmadvaceti vteřin zakrátko srovnali krok. Nejdřív Jarůšek z rohu našel před branku najíždějícího Kusého, jehož první pokus ještě Pavlát kryl, na dorážku už ale nedosáhl a Kusý oslavil svou první soutěžní branku za Kladno – 2:1. Druhý zásah přidal Pytlík, který ukázal, že hokej není žádná věda – přejel modrou čáru a z vrcholu pravého kruhu krásnou ranou švihem pověsil puk nad klečícího brankáře – 2:2. Netrvalo dlouho a na kladenské lavičce bylo ještě veseleji. Bláha předvedl kýžený důraz kolem soupeřovy branky, vybruslil si s pukem napříč brankovištěm až ke vzdálenější tyči a zasunul za ležícího Pavláta – 2:3. Při vyloučení Holešinského pak Rytíři konečně prolomili nelichotivou přesilovkovou bilanci. Ticháčkova střela od modré sice hloučkem těl před brankovištěm neprolétla, puk ale vyplaval příhodně pro dobře postaveného Pytlíka, který svou druhou trefou vyhnal Pavláta z klece – 2:4.

Ve třetí dvacetiminutovce Kladno čelilo soupeřově náporu, paradoxně ale mohlo pojistit své vedení z dobré šance. Jenže jak Kusý, tak Klepiš trefili jen tyčku za zády Samuela Hlavaje. Škoda následně přejela do útoku a Jakub Lev snížil tečí na rozdíl jediné branky – 3:4. Rytíři se pak dál bránili plzeňskému tlaku, který vyvrcholil při hře bez gólmana. Tralmaks smolně nepotrestal risk domácích a Petr Zámorský poslal zápas přesnou ranou do prodloužení – 4:4.

V tom se však perfektně ukázal hlavní hrdina utkání. Po dvou dobrých šancích Plzně nastartoval do přečíslení Klepiš, který přesnou přihrávkou našel volného Jaromíra Pytlíka, jenž zkompletoval hattrick – 4:5.

OHLASY TRENÉRŮ

Plzeň: Petr Kořínek: Měli jsme dobrý vstup do utkání a vedli jsme 1:0 po první třetině. Ubránili jsme tam oslabení, což je taky pozitivní. Měli jsme přesilovku a podařilo se nám vstřelit druhou branku. Pak přišlo zbytečné vyhození na icing a inkasovali jsme. Potom ztráta kotouče ve středním pásmu a bylo to 2:2. Sedm minut hrůzy, kdy soupeř nejenže srovnal, ale i odskočil. Hrozně těžká situace, prohrávali jsme 2:4. Kluci se ale semkli a určitě je pochválíme za bojovnost, že to nevzdali a až do poslední minuty se rvali o výsledek, který se nám podařilo srovnat. Ještě tam paradoxně byla šance na konci na tři body. V prodloužení jsme neproměnili dvě obrovské šance a jak to bývá, nedáš – dostaneš, jsme inkasovali. Jsme rádi aspoň za bod vzhledem k tomu, jak se zápas vyvíjel.

Kladno: Otakar Vejvoda: Sice jsme po první třetině prohrávali 0:1, ale říkali jsme klukům, ať pokračujeme v iniciativě. Měli jsme tam dvakrát dva na jednoho a řekli jsme si, že chceme mít iniciativu do druhé třetiny, protože jsme nehráli špatně. Byli jsme lepší, i když jsme pak prohrávali 0:2. Chvilku nato jsme dali gól a pokračovali jsme ve hře, ve které jsme chtěli. Podařilo se nám dát nějaké góly a ve třetí třetině jsme měli celkem kontrolu do té doby, než nám dali první gól. Potom tam bylo víc střel, bohužel se nám nepovedlo vyhrát za tři body, ale jsme rádi za dva.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU