48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Rytíři předvedli skvělou stíhací jízdu a Třinec porazili na nájezdy

24. 9. 2021 od Filip Ardon / Foto: Roman Mareš
Rytíři sehráli s Třincem dramatickou bitvu a po výhře 4:3 na samostatné nájezdy zapsali dva body! Kladno proti úřadujícímu mistrovi rychle ztrácelo, vyrovnalo však zásluhou Matěje Berana. Když pak soupeř ve druhé části odskočil o dvě branky, hledali modrobílí dlouho odpověď. Devět minut před koncem základní hrací doby ale snížil Jaromír Jágr a v závěru srovnal Marek Račuk. V samostatných nájezdech pak o kladenské výhře rozhodl Jakub Strnad.
2021/2022, Tipsport extraliga, 7. kolo,  pátek 24.9.2021, ROCKNET Arena, Chomutov
Kladno
Třinec
4:3sn
1:1, 0:2, 2:0 – 0:0

Branky a nahrávky: 15. Beran (Plekanec, Račuk), 51. Jágr (Plekanec, Kristo), 59. Račuk (Kristo, Dotchin), rozh. náj. Strnad – 4.Marcinko (Růžička, Vrána), 24. Daňo (Dravecký), 25. M. Kovařčík (Nestrašil). Vyloučení: 4:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči zápasu: Tomáš Plekanec – Marek Mazanec.

Rozhodčí: Kika, Obadal - Gebauer, Hlavatý
vyloučení4:8
využití2:1
oslabení0:0
střely na branku34:28
diváci1206
Kladno: Bow – Dotchin, Kehar, Donaghey, Suchánek, Wood, Nilsen – Jágr, Plekanec, Hlava – Kristo, Kubík, Strnad – Račuk, Filip, Dvořáček – O. Bláha, Pitule, Beran – Hajný.
Třinec: Mazanec – Musil, Kundrátek, Doudera, Marinčin, Jaroměřský, Adámek, Zahradníček – Daňo, Vrána, Růžička – Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Marcinko, Roman – Kofroň, Dravecký, Hrňa.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Kladno hned v úvodu zápasu doplatilo na svoji neukázněnost. Plekanec se sice v oslabení dostal do úniku, puk ale mezi Mazancovými betony do sítě nedostal. Posléze už se mohla projevit nejlepší přesilovka v soutěži a Tomáš Marcinko doklepával do prázdné brány – 0:1. Kladeňáci se však dostali do tlaku také početní výhodou a krátce po jejím konci vyrovnali. Plekanec nastřelil puk na bránu a Matěj Beran dostatečně pohotově dorážel – 1:1. Minutu před první přestávkou mohli domácí odskočit při přesilovce pěti proti třem, nejzajímavější Jágrova šance ovšem skončila jen na tyči.

Stejně jako v minulém zápasu ani tentokrát se Rytířům vstup do druhé části nevyvedl. Třinec odstartoval náporem a brzy šel do vedení. Dravecký nastřelil puk na bránu, Marko Daňo se dostal k dorážce a chladnokrevně propálil brankáře Bowa – 1:2. Uběhlo navíc jen lehce přes minutu a Kladno inkasovalo znovu. Plekanec ztratil puk v rohu kluziště a Michal Kovařčík dostal puk před odkrytý kout brány – 1:3. Domácí poté rozbili soupeřův tlak oddechovým časem a ve zbytku třetiny se snažili snížit. Marně.

V závěrečné dvacetiminutovce už se ale Rytíři dočkali a dokázali zdramatizovat konec utkání. Devět minut před sirénou dostal Jaromír Jágr v přesilovce nabito na vrchol levého kruhu a propálil gólmana Mazance – 2:3. A rázem bylo vyrovnání blízko. Rytíři zlepšili svoji hru a z náporu vybojovali v posledních minutách přesilovou hru, kterou si vylepšili ještě odvoláním brankáře. A tento risk byl úspěšný! Marek Račuk se totiž dokázal šikovně vytočit před brankoviště a procpal puk do sítě – 3:3. Rytíři si poté mohli ještě vystřelit všechny tři body, Račuk ale v dobré pozici trefil tyč.

Došlo tak na prodloužení. V něm už si Kladno nedokázalo přesilovkou pomoci, a tak se pokračovalo ve třech proti třem. Při této herní situaci se dostal do úniku opět Plekanec, který si Mazance skvěle rozhýbal, ale v rozhodující chvíli poslal kotouč jen do brankové konstrukce. Zakrátko měl šanci ještě Hlava, ideální čas na zakončení však prováhal.

Rozhodnout tedy musely až samostatné nájezdy. Ty odstartoval na kladenské straně úspěšně Danny Kristo, který trefil mezeru mezi Mazancovými betony. Po neúspěšném pokusu hostí si počínal mazácky také Jakub Strnad, který jistě trefil horní roh branky. Nájezdy za Oceláře ještě zdramatizoval Růžička, nikdo další už se ale neprosadil. Pod rozhodující gól se tak podepsal domácí Strnad – 4:3.

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Jiří Burger: První třetinu jsme neodehráli špatně. Vstup do druhé od nás ale byl bohužel katastrofální. Jak jsme prohrávali 1:3, tak Třinec zápas kontroloval a byl jasně lepší. My se do zápasu vrátili, když jsme dali na 2:3. To nás hodně povzbudilo a nakonec se nám podařilo v závěru vyrovnat. Zvládli jsme i nájezdy, takže za nás obrovská spokojenost. Když jsme proti tak silnému soupeři prohrávali o dva góly a nakonec máme dva body... Velká spokojenost a radost v kabině.

Třinec: Marek Zadina: Do utkání jsme nevstoupili špatně, věděli jsme, jak Kladno hraje. Jejich hráči jsou hodně živí a agresivní. V první třetině jsme nepodali špatný výkon, pak jsme si něco řekli a vstup do druhé třetiny byl skvělý. Dali jsme dva rychlé góly, hráli jsme to, co jsme chtěli a měli jsme víc ze hry. Druhou třetinu jsme odehráli velmi dobře. Konec třetí třetiny byl bohužel špatný. Byla tam spousta zbytečných faulů, které nemusely být. To nás stálo vítězství.

FOTOGALERIE

  • Jakub Strnad, Danny Kristo a Jakub Suchánek
  • David Dvořáček
  • Adam Kubík
  • Nicolas Hlava a Marek Račuk
  • Danny Kristo
  • Landon Bow
  • Jaromír Jágr
  • Jakub Hajný
  • Nicolas Hlava
  • Matěj Beran v souboji před bránou
  • Landon Bow
  • Tomáš Plekanec
  • Martin Kehar

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Filip Ardon / Foto: Roman Mareš | 23. 9. 2021

Rytíři v pátek přivítají v Chomutově úřadujícího šampiona

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU