48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Divokou přestřelku s Brnem ztratili Rytíři v prodloužení

14. 10. 2021 od Filip Ardon / Foto: Roman Mareš
Kladno sehrálo s brněnskou Kometou divokou přestřelku, ve které padlo 5:6 po prodloužení. Rytíři v úvodním dějství dvakrát vedli, po celkem šesti přesných trefách byl ale stav nerozhodný. Kladeňáci si poté vystříleli dvougólový náskok, kvůli dvěma inkasovaným brankám během 21 sekund o něj ovšem přišli. V prodloužení pak už měli navrch jasně hosté, kteří definitivně dokonali svůj obrat. Kladno tak prohrálo popáté v řadě a do tabulky přidalo bod.
2021/2022, Tipsport extraliga, 14. kolo,  čtvrtek 14.10.2021, Chomutov, ROCKNET ARÉNA
Kladno
Kometa Brno
5:6p
3:3, 1:0, 1:2 – 0:1

Branky a nahrávky: 2 Kubík (Plekanec, Dotchin), 9. Hlava (Jágr), 17. Filip (Melka), 36. Dvořáček (Nilsen, Bow), 46. Kristo (TS) – 7. Vincour (Bartejs), 11. Kollár (Mueller, Krištof), 12. Mueller (Krištof, Roth), 51. Krištof, 51. Zaťovič (Horký, Bartejs), 64. Horký (Zaťovič). Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči zápasu: Nicolas Hlava – Michal Krištof.

Rozhodčí: Jeřábek, Micka – Frodl, Komárek
vyloučení5:3
využití1:1
oslabení0:0
střely na branku32:45
diváci1238
Kladno: Bow – Dotchin, Kehar, Wood, Nilsen, Donaghey, Ticháček – Jágr, Plekanec, Hlava – Dvořáček, Kubík, Beran – Račuk, Filip, Melka – Kristo, Pitule, Hajný.
Kometa Brno: Tomek – Ďaloga, Holland, Kučeřík, Roth, Gulaši, Bartejs, Mikyska – Kollár, Krištof, Mueller – Zaťovič, Holík, Horký – Pavlík, Rákos, Vincour – Mallet, Dočekal, Magee.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Kladno přestálo první nápor Komety a už po minutě zápasu vybojovalo přesilovou hru. Při ní nabil Plekanec mezi kruhy Adamu Kubíkovi, který zamířil přesně do protějšího rohu brány a otevřel skóre – 1:0. Gólman Bow následně pochytal několik možností soupeře, Rytíři ale po Nilsenově chybě přece jen o vedení přišli. Kladenský obránce nechal za zády nehlídaného Tomáše Vincoura, který pláchl do úniku a chladnokrevně srovnal – 1:1. Neuběhly ještě ale ani dvě minuty a domácí byli opět v trháku! Jágr zachytil špatnou rozehrávku soupeře, křížem našel v přečíslení Nicolase Hlavu a ten už si dokázal Tomka položit a poslat kotouč do sítě – 2:1. Jenže zmatky v kladenské obraně vedly opět k rychlému smazání rozdílu. Dotchin nevyhodil zpoza brány a Andrej Kollár dorazil Muellerovu střelu za Bowa – 2:2. Hned nato byl navíc vyloučen Jágr a sám Peter Mueller využil přesilovou hru – 2:3. Tím ale neměla góly nabitá první třetina skončit. Tři minuty před koncem dostal přihrávku těsně před brankoviště Matyáš Filip a se štěstím procpal puk za Tomka – 3:3.

Ve druhé části už se ale střelci zklidnili a skóre se neměnilo. Do několika dobrých šancí se dostal Hlava, prosadit se podruhé v utkání mu ale nebylo přáno. Na sebe to tak musel strhnout poprvé v kladenském dresu David Dvořáček. Host ze Sparty nabral rychlost, zajel za bránu a po jejím objetí zasunul kotouč za Tomkova záda – 4:3.

V úvodu třetího dějství o sobě dala vědět také kladenská čtvrtá lajna. Hajný nahodil puk do zmatku před brankou a vzápětí sám dorážel, ani zblízka ale nepřekonal ležícího Tomka. Kladno ale pokračovalo i dál v dobré hře, Kubík se prodral do úniku a faulem vybojoval trestné střílení. To si vzal na starosti Danny Kristo, který přesnou střelou navýšil vedení svého týmu – 5:3. Místo další pojistky ale přišel kladenský kolaps. Na začátku 51. minuty se prosadil hned z buly Michal Krištof – 5:4. A už o 21 sekund později srovnal Martin Zaťovič – 5:5. Rytíři se poté bránili tlaku soupeře a v závěru byli blízko ztráty všech bodů. Kubík totiž dostal dvojitý trest a Bow musel v posledních sekundách vytáhnout famózní zásah.

Následující prodloužení se odehrávalo v režii hostů, kteří si do něj přenesli většinu přesilové hry. Během ní se Kometa ještě neprosadila, pak ale ujel Luboš Horký po pravé straně a přesnou střelou rozhodl – 5:6.

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Jiří Burger: Po hodně divoké první třetině, ve které padlo šest gólů, jsme druhou třetinu neodehráli špatně. Hlavně druhých deset minut jsme hráli hokej, který jsme si představovali. Vytvořili jsme si šance a dostali se do vedení. Ve třetí třetině se nám podařilo odskočit na rozdíl dvou gólů, bohužel potom přišla minuta, která nás víceméně stála zápas. Moc nevím, co k závěru říct. V jedné minutě jsme přišli o zápas, v prodloužení se nám ještě povedlo ubránit tříminutové oslabení tří proti čtyřem a i přesto jsme potom dostali gól. Zklamání. Musíme se z toho oklepat, v neděli nás čeká další hodně těžký zápas se Spartou. Pokusíme se bodovat tam.

Kometa Brno: Jiří Kalous: Vzhledem k vývoji jsme rádi za vítězství. S kolegy nám chvílemi připadalo, že tam přijelo dvacet lidí z Bohnic a přišli si zahrát hokej. Byly momenty, kdy jsme se úplně zbláznili a dělali jsme nesmyslné věci. Byl jsem v šoku. Nicméně podařilo se nám to obrátit a vyhrát, za což jsme rádi. To je asi jediné pozitivum na zápase. Zítra budeme mít asi velmi důrazné pohovory.

FOTOGALERIE

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ohlasy
Filip Ardon / Foto: Roman Mareš | 15. 10. 2021

Matyáš Filip nechápal další výpadek: Na pět gólů se musí vyhrávat!

Preview
Filip Ardon / Foto: Roman Mareš | 13. 10. 2021

Rytíři ve čtvrtek vyzvou Brno, musí se ale obejít bez dvou obránců

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU