48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Fantastický finiš a třešnička na dortu v podobě vítězných nájezdů! Rytíři přetlačili Spartu a ukončili sérii bez výhry

17. 10. 2021 od Jaroslav Keimar / Foto: Roman Mareš
Jak už je tomu v utkáních Kladna se Spartou zvykem, ani tentokrát nebylo na ledě rozdílné postavení týmů v tabulce příliš poznat. Rytíři se prezentovali sebevědomou hrou, dokázali si vytvořit šance, ale dlouho to vypadalo, že navzdory velké snaze odjedou z Prahy s prázdnou. Poslední tři minuty základní hrací doby ale Kladýnko zahrálo jako z partesu, umazalo dvoubrankovou ztrátu a zápas dospěl až do samostatných nájezdu, v nichž bod navíc Rytířům vystřelil Matyáš Filip!
2021/2022, Tipsport extraliga, 15. kolo,  neděle 17.10.2021, Praha, O2 arena
Sparta
Kladno
3:4sn
1:0, 1:1, 1:2 – 0:0 – 0:1

Branky a nahrávky: 13. Chlapík (Moravčík, Thorell), 25. Kaše (Chlapík, Doležal), 44. Řepík (Moravčík, Jandus M.) – 24. Kubík (Plekanec, Dotchin), 58. Dotchin (Plekanec), 60. Plekanec (Jágr, Dotchin), rozh. náj. Filip. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči zápasu: Filip Chlapík – Tomáš Plekanec.

Rozhodčí: Hodek, Pilný – Brejcha, Votrubec
vyloučení4:3
využití2:1
oslabení0:0
diváci14126
Sparta: Salák – T. Pavelka, Moravčík, Tomáš Dvořák, A. Polášek, Mikliš, Jurčina, M. Jandus – E. Thorell, Sobotka, M. Řepík – Z. Doležal, F. Chlapík, D. Kaše – Buchtele, Zikmund, M. Forman – Prymula, Hašek, J. Konečný.
Kladno: Bow – Kehar, Dotchin, K. Wood, Nilsen, Donaghey, Ticháček – Hlava, Plekanec, Jágr – Dvořáček, A. Kubík, M. Beran – Račuk, Filip, Melka – Hajný, Pitule, Kristo.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Na první větší šanci si zaplněné tribuny libeňské haly počkaly až do 11. minuty. Filp po otočce předložil z kruhu na osu hřiště najíždějícímu Melkovi, ten ale ve slibné pozici minul! Pak ale na trestnou lavici usedl Kubík a Sparťané se svou druhou přesilovou hrou naložili o poznání lépe než s tou první. Moravčík od modré čáry sehrál na kruh Chlapíkovi, který dobře mířenou střelou překonal Bowa – 1:0. Rytíři se z inkasované branky rychle oklepali a už o necelé dvě minuty později pálil z vrcholu kruhu rozjetý Hlava. Salák ale proti střelci dobře vyjel a tvrdou ránu pohltila jeho vesta! Poslední minuty úvodní dvacetiminutovky patřily domácím. Ti ale před první sirénou velký tlak v branku přetavit nestačili.

V úvodu prostředního dějství měli Kladeňáci v krátkém sledu po sobě dvě dobré příležitosti. Hajného rychlý průnik do útočné třetiny ale parádní rybičkou zneutralizoval Jurčina a Jágrova pohledná háčkovaná ztroskotala na připraveném Salákovi. Pak ale hrdina předchozích okamžiků Jurčina poslal svůj tým poprvé v zápase do oslabení a Rytíři s početní převahou naložili na jedničku. Plekanec nabil mezi kruhy Kubíkovi, který střelou z první rozvlnil síť sparťanské branky – 1:1. Radost z vyrovnání však Kladnu vydržela ani ne čtyřicet vteřin. Chlapíkovy přihrávky se v dobré palevné pozici ujal Kaše, který svou první brankou v sezoně Spartě vrátil vedení – 2:1. Velkou šanci navýšit vedení pak měl Chlapík, který i přes nátlak bránícího Rytíře dokázal zakončit jednoruč – Bow ale kotouč vyškrábl lapačkou!  Později nebezpečně pálil Polášek, jehož pokus Bow vyrazil pouze před sebe a na Prymulu zívala poloodkrytá klec – v tísni však zakončil nepřesně.

Třetí branku si Sparta schovala do 44. minuty. Zásadní práci při tom odvedl Řepík, který nejrpve zatáhl puk do útočného pásma, pak zaparkoval před brankovištěm a Moravčíkovu střelu od modré čáry šikovně tečoval za Bowova záda – 3:1. Rytíři se ale nevzdali a nadechli se k závěrečnému finiši, který v 58. minutě vyústil v kontaktní branku. Modrobílí zariskovali s šesti muži v poli, Plekanec nabil na modrou Dotchinovi a jeho první trefa v sezoně opravdu stála za to – Salák se za dělovou ránou ani neohlédl – 3:2. A 21 vteřin před třetí sirénou bylo ještě veseleji! Kladno vrhlo všechny síly do útoku, přesilovku při vyloučení Sobotky ještě umocnilo opětovným odvoláním brankáře a vyplatilo se! Jágr našel Plekance a souhra dvou velezkušených borců vedla k vyrovnávací trefě druhého jmenovaného – 3:3.

Prodloužení se neslo v duchu nahoru – dolů s tutovkami na obou stranách. Kubík zacinkal na tyčku a asi nejlepší sparťanskou příležitost spálil Chlapík, který si položil Bowa, ale ten pak jako zázrakem puk dokázal vykopnout betonem. Hned nato se na druhém konci kluziště prodral do skvělé příležitosti Wood, jenže i Salák byl připraven. A protože v dalším úniku nedokázal Račuk zakončit, platil vyrovnaný stav i po prodloužení a šlo se do samostatných nájezdů!

V nich se jako jediný prosadil perfektně provedeným blafákem Filip, jenž rozhýbal Saláka a zasunul mu puk mezi betony. Když pak Bow vychytal Chlapíka, bylo jasno! Rytíři z Prahy vezou dva body za výhru 4:3 po samostatných nájezdech!

OHLASY TRENÉRŮ

Sparta: Josef Jandač: Pro nás byl samozřejmě ten závěr špatný. Celkově nám to zkazilo utkání. Nebyli jsme lepším týmem, ale myslím si, že tak, jak jsme to měli rozehrané, už jsme to měli dotáhnout do vítězného konce, ale Kladno si ten bod určitě zasloužilo. V prodloužení byly šance na obou stranách, v nájezdech se nám obvykle buď vůbec nedaří, nebo tam naopak nasypeme všechno. Dneska se to bohužel absolutně nepotkalo a prakticky vyhraný zápas jsme ke konci ztratili. Malinko nás dobíhá program, řekl bych, že jsme dneska neměli energii a začínáme tahat nohy.

Kladno: David Čermák: My musíme být šťastní, protože prohrávat dvě a půl minuty před koncem o dva góly a odvézt si dva body je pro nás skvělé. V naší situaci to jsou zlaté body. My jsme je ve čtvrtek ztratili s Kometou a dneska jsme si je vzali zpátky.

FOTOGALERIE

  • Jaromír Jágr
  • Tomáš Plekanec a Ladislav Zikmund
  • Matyáš Filip
  • Nicolas Hlava
  • Ladislav Zikmund
  • Jaromír Jágr
  • Matyáš Filip
  • Tomáš Plekanec
  • Jaromír Jágr
  • Tomáš Plekanec a Jake Dotchin
  • Jake Dotchin a Adam Kubík
  • Landon Bow
  • Jaromír Jágr
  • Tomáš Plekanec
  • Tomáš Pitule
  • Matěj Beran
  • Ondřej Mikliš a Matyáš Filip
  • Martin Kehar
  • Martin Kehar
  • Nicolas Hlava
  • Danny Kristo
  • Matyáš Filip

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Jaroslav Keimar / Foto: Roman Mareš | 16. 10. 2021

Rytíři táhnou na Spartu! Dají v O2 aréně vzpomenout na předloňský triumf?

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU