48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Rytíři porazili Motor za tři body, dvakrát se trefil Hlava!

24. 10. 2021 od Filip Ardon / Foto: Roman Mareš
Kladno sehrálo v Chomutově proti Motoru výbornou partii a vyhrálo 4:3! Rytíři vedli po brance Nicolase Hlavy, už na začátku druhé části ale ztráceli. Podruhé v zápase se však trefil Hlava, na kterého navázali ještě Jake Dotchin a Adam Kubík. České Budějovice v poslední minutě ještě snížily, Kladeňáci si ale i tak dokráčeli pro druhé tříbodové vítězství v sezoně.
2021/2022, Tipsport extraliga, 17. kolo,  neděle 24.10.2021, Chomutov, ROCKNET ARÉNA
Kladno
Budějovice
4:3
1:1, 3:1, 0:1

Branky a nahrávky: 18. Hlava (Baránek), 27. Hlava, 33. Dotchin (Kristo, Plekanec), 35. Kubík (Jágr, Dotchin) – 20. Percy (Gulaš), 21. Pech (Ondráček), 60. Hanzl (Abdul, Pech). Vyloučení: 6:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči zápasu: Nicolas Hlava – Lukáš Pech.

Rozhodčí: Sýkora, Šindel – Pešek, Malý
vyloučení6:4
využití1:2
oslabení0:0
střely na branku30:34
diváci2862
Kladno: Bow – Dotchin, Suchánek, Wood, Baránek, Donaghey, Ticháček – Jágr, Plekanec, Hlava – Kristo, Kubík, Beran – Račuk, Filip, Melka – Bílek, Pitule, Hajný.
Budějovice: Hrachovina – Bindulis, Percy, Piskáček, Šenkeřík, Štencel, Vráblík, Štich, Slováček – Hanzl, Novotný, Ondráček – Pech, Gulaš, Abdul – Karabáček, Chlubna, Holec – Voženílek, Valský.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Úvod zápasu se odehrával bez větších možností, o něco nebezpečnějším dojmem ale působil hostující Motor. Na druhé straně Hlava pořádně zavařil vyjetému Hrachovinovi, ani on, ani Jágr však puk do prázdné klece nedostali. Kladno si poté vytvořilo větší tlak při přesilové hře, vyloučený Holec si ale nakonec odseděl celé dvě minuty. Stav se tak poprvé měnil až v závěru třetiny. Baránkova rána z levého kruhu byla sražena jedním z bránících hráčů a Nicolas Hlava dorážel zblízka do úplně odkryté sítě – 1:0. Jenže vedení domácím nevydrželo ani do přestávky. 38 sekund před sirénou zůstal mezi kruhy úplně volný Stuart Percy, jenž se trefil přesně do rohu brány – 1:1.

Start druhého dějství se pak Rytířům vůbec nepodařil. Hlava byl vyloučen už po třech sekundách hry a Motor bleskově využil přesilovku, když se trefil Lukáš Pech – 1:2. Sám Nicolas Hlava se ale nakonec vykoupil. Ve 27. minutě se prodral ke střele i následné dorážce a podruhé v utkání překonal Hrachovinu – 2:2. Po polovině utkání pak domácí odskočili znovu do vedení. Jake Dotchin dostal puk do volného prostoru a zamířil přesně mezi Hrachovinovy betony – 3:2. V následující přesilové hře to pak vzal na sebe Adam Kubík, který si vybruslil s pukem až před brankoviště a přidal další gól – 4:2.

Závěrečná třetina odstartovala přesilovkovým tlakem Motoru. Brankář Bow měl několikrát hodně těžkou práci, pokaždé si ale fantasticky poradil. Několikrát mu pomohlo také štěstí jako při zakončení Hanzla, když se puk odrazil od betonu mimo tři tyče. Pojistit kladenské vítězství mohl definitivně Jágr, který se dostal po krásné souhře do úniku, mezeru mezi Hrachovinovými betony ale netrefil. V posledních minutách při hře bez gólmana mohl Hlava ještě zkompletovat hattrick, branku ovšem těsně minul. Bylo to tak ještě pořádné drama. Martin Hanzl v poslední minutě snížil, ale srovnání už nepřišlo – 4:3.

FOTOGALERIE

  • Nicolas Hlava
  • Jaromír Jágr a Jiří Novotný
  • Landon Bow
  • Landon Bow
  • Landon Bow
  • Tomáš Plekanec
  • Matěj Beran
  • Tomáš Plekanec
  • Matěj Beran

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU