48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Jako na houpačce! Rytíři mohli v Hradci Králové bodovat za tři, nakonec ale berou jen bod

26. 10. 2021 od Filip Ardon / Foto: Stanislav Souček
Kladno sehrálo s královehradeckým Mountfieldem divokou bitvu, ve které padlo 3:4 po prodloužení. Rytíři vedli po trefě Marka Račuka, krátce před polovinou utkání ale o vedení přišli a ještě ve druhé části ztráceli. Sedm minut před koncem základní hrací doby vyrovnal Nicolas Hlava, který vzápětí připravil Jaromíru Jágrovi vedoucí gól. Hradec Králové ovšem dokázal vyrovnat a v prodloužení si dokráčel pro vítězství. Rytíři tak berou do tabulky bod a před posledním Zlínem mají sedmibodový náskok.
2021/2022, Tipsport extraliga, 18. kolo,  úterý 26.10.2021, Hradec Králové, ČPP ARÉNA
Mountfield HK
Kladno
4:3p
0:1, 2:0, 1:2 – 1:0

Branky a nahrávky: 29. Pavlík, 35. Oksanen (Smoleňák), 59. Pavlík (Blain), 63. Blain – 6. Račuk (Plekanec, Melka), 54. Hlava (Dotchin, Plekanec), 57. Jágr (Hlava). Vyloučení: 3:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči zápasu: Filip Pavlík – Landon Bow.

Rozhodčí: Hejduk, Vrba – Zíka, Šimánek
vyloučení3:7
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku38:24
zblokované střely23:13
hity2:4
vhazování29:40
diváci5322
Mountfield HK: Lukeš – Nedomlel, Blain, Gaspar, Pavlík, Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák, Lev, Oksanen – Perret, Kevin Klima, Jergl – Pilař, Lalancette, Kelly Klima – Lang, Koukal, Orsava.
Kladno: Bow – Dotchin, Kehar, Wood, Ticháček, Suchánek, Baránek, Funk – Jágr, Plekanec, Hlava – Kristo, Kubík, Beran – Račuk, Filip, Melka – Bílek, Pitule, Hajný.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Hráči obou týmů si od úvodu nebrali servítky a od prvního vhazování bylo k vidění mnoho šancí. Smoleňák nebezpečně tečoval hned při prvním střídání, Bow byl ovšem připravený. Na druhé straně pak nevyužil dobrou střeleckou pozici Ticháček, další rychlý protiútok Kladna už ale skončil gólem. Plekanec našel milimetrovým pasem rozjetého Marka Račuka a Lukeš už se přesouval marně – 0:1. Jen o chvíli později měl na hokejce navýšení Kubík, hradeckého brankáře však zasáhl jen do masky. V přesilové hře hrozil za domácí prudkou ranou Oksanen, jehož pokus se štěstím vytěsnil kladenský brankář. Rytíři poté přestáli i další oslabení a krátce před sirénou mohl srovnat Jergl. Trefil ovšem jen tyč.

Ve druhé části si mohli Rytíři vylepšit svoji pozici rovněž početní výhodou, nesehráli ji však vůbec dobře. Přesilovkové trápení pokračovalo také na druhé straně, už při hře pěti proti pěti ale domácí přece jen vyrovnali. Bow zůstal po prvním zákroku hodně rozhozený, Filip Pavlík si sjel na dorážku a přesnou ranou rozvlnil síť – 1:1. Mountfield měl rázem navrch a zanedlouho šel do vedení. Kladenští beci nezvládli situaci za brankou, Ahti Oksanen dostal puk před brankoviště, vytáhl si Bowa a následně uklidil kotouč do sítě – 2:1. Kladno poté mělo k dispozici dlouhou přesilovou hru, samo se o ni ale připravilo. Kristo fauloval, navíc umožnil Lvovi jet do samostatného úniku. Rytíře ale opět podržel brankář Bow.

Vyloučení ovlivňovala obraz hry také v závěrečné dvacetiminutovce. Dál ale pokračovala hradecká mizérie v přesilovkách. První velkou možnost tak měli domácí až při vyrovnaném počtu hráčů na ledě. Pilař dostal nabito mezi kruhy, kde byl úplně volný, a Bow se musel hodně rychle přesouvat, aby zasáhl. Rytíři ale rozhodně nesložili zbraně. V 54. minutě předvedl skvělý přehled Dotchin, když prudkou přihrávkou našel na levém kruhu Nicolase Hlavu, který srovnal – 2:2. Druhá branka vlila hostům nové síly do žil a necelé tři minuty před koncem už Kladno vedlo! Hlava skvěle vybojoval kotouč ve středním pásmu, v přečíslení předal na Jaromíra Jágra a legendární osmašedesátka dokázala zasunout puk za Lukešova záda – 2:3. Jenže drama nemělo konce. Mountfield odvolal gólmana a rychle vyrovnal. Bow zůstal po zákroku ve špatném postavení a Filip Pavlík odrazem o jeho záda dostal kotouč do brány – 3:3.

Body se tedy dělily a o jeden bonusový si to týmy rozdaly v prodloužení. O osudu utkání nakonec rozhodlo nedorozumění kladenských v obranném pásmu, po kterém se dostal ke kotouči zadarmo Jérémie Blain a ukončil zápas – 4:3.

OHLASY TRENÉRŮ

Mountfield HK: Ladislav Čihák: V první třetině nás trošičku zabily přesilovky, kdy jsme si nepomohli gólem. Nebylo tam nic překvapivého, bylo to pomalé a ustrašené. Nebylo to z naší strany vůbec dobré. V kabině jsme si k tomu něco řekli a od druhé třetiny se naše hra trošičku zlepšila. Dali jsme z toho góly, takže to bylo spravedlivé. V závěru třetí třetiny ale bohužel přišel kolaps, to se nám nesmí stávat, zvlášť doma. Tam musíme udržet puk na našich hokejkách, co nejdál od brány. Nemůže se nám stát, že nám soupeř takhle otočí zápas. Kvituji ale to, že kluci z posledních sil dokopali gól v powerplay a zase ukázali charakter. Jsem rád, že se nám podařilo to pro diváky vyhrát, náš celkový výkon ale nebyl optimální.

Kladno: David Čermák: Před zápasem jsme řešili problémy s obránci, tři nám vypadli. Hned v první třetině hrál Hradec čtyři přesilovky, takže to vůbec nebylo jednoduché. I když jsme byli ve vedení, tak Hradec měl veliký tlak a dokázal zápas otočit. My jsme se zlepšili v poslední třetině, dostali jsme se do vedení, které jsme chtěli udržet, ale Hradec zaslouženě vyrovnal. V prodloužení jsme udělali chybu a Hradec rozhodl.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Filip Ardon / Foto: Roman Mareš | 25. 10. 2021

Rytíři zabojují v Hradci Králové o body před kamerami České televize

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU