48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Rytíři třikrát vedli, ze Vsetína ale odvezli jen bod

19. 9. 2020 od Filip Ardon / Archivní foto: Roman Mareš
Rytíři odehráli na ledě Vsetína pořádnou přetahovanou. Třikrát šli do vedení, soupeř ale pokaždé srovnal a zápas dovedl až do prodloužení, ve kterém rozhodl o svém vítězství. Kladno, za které se prosadili Martin Kehar a dvakrát Tomáš Plekanec, tak prohrálo 3:4 po prodloužení a do tabulky si připsalo jeden bod.
2020/2021, Chance liga, 3. kolo,  sobota 19.9.2020, Zimní stadion Na Lapači
Vsetín
Kladno
4:3p
1:2, 1:1, 1:0 - 4:3
Branky a nahrávky: 14. Pechanec (Gorčík, Bartko), 31. Vlach (Půček, Štach), 45. Březina (Štach, Pechanec), 62. Hryciow (Babka, Rehuš) - 8. Kehar (Melka, Hlava), 19. Plekanec (Kubík, Mikliš), 40. Plekanec (Kehar, Melka). Rozhodčí: Čech, Šudoma - Komínek, Blažek. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Střely: 39:33. Diváci: 1660.
Rozhodčí: Čech, Šudoma - Komínek, Blažek
vyloučení7:8
využití1:2
oslabení0:1
střely na branku39:33
diváci1660
Vsetín: Strmeň - Štach, Smetana, Kudělka, Bartko, Hryciow, Ondračka, Jenáček - Kloz, Vlach, Gajarský - Březina, Pechanec, Gorčík - Půček, Rehuš, Babka - Hořanský, Šilhavý, Vítek.
Kladno: Brízgala - Zelingr, Kehar, Mikliš, Štochl, Sorokin, Ticháček - Melka, Plekanec, Kubík - Hlava, Račuk, Bílek - Š. Bláha, Pitule, Hajný - Filip, Šapovaliv, Jelínek - Guman.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Rytíři vstoupili do utkání velikou šancí, posléze se ale museli bránit. Hned v první střídání totiž po Plekancově chytré přihrávce trefil Antonín Melka jen Strmeňův beton a posléze měli nějakou dobu ze hry více domácí. Adam Brízgala si při svém prvním startu v sezoně však počínal velmi jistě a likvidoval jednu možnost za druhou. Při přesilové hře se pak Kladeňáci usadili v útočném pásmu a otevřeli skóre! Nicolas Hlava clonil před brankovištěm tak dobře, že Jan Strmeň neměl nejmenší šanci vidět střelu Martina Kehara od modré čáry – 0:1. Valaši ovšem odpověděli vcelku rychle po nenápadné akci. Antonín Pechanec si najel do útočného pásma a překvapil Brízgalu střelou z pravého kruhu na bližší tyč – 1:1. Hned nato mohli Kladeňáci opět odskočit po dobrém důrazu Hlavy, kotouč, který proklouzal za Strmeňova záda, však neměl potřebnou rychlost a zastavil se na brankové čáře. Hosté tak šli opět do vedení až v závěru. Tomáš Plekanec ujel v oslabení a bekhendem zvedl puk přesně do horního rohu branky – 1:2.

Stav utkání se posléze opět měnil až po polovině zápasu. Vsetínští byli v prvních deseti minutách druhé třetiny nebezpečnější a Brízgala měl místy těžkou práci. Dokázal ale zlikvidovat například i Gorčíkův únik. Valaši se tak mohli radovat až při přesilové hře. Roman Vlach nic nevymýšlel, od mantinelu si vybruslil na pravý kruh a zamířil přesně k bližší tyči – 2:2. Kladno ale nechtělo jít do kabiny za vyrovnaného stavu. V poslední minutě vybojovalo přesilovou hru a šestnáct vteřin před sirénou soupeři odskočilo! Tomáš Plekanec dostal puk na levý kruh a se štěstím procedil kotouč mezi Strmeňovými betony do sítě – 2:3.

Ani tento stav však neměl vydržet dlouho. Po odehrání necelých pěti minut ze třetí části domácí opět srovnali. Lubomír Štach vypálil z pravého kruhu a před brankovištěm šikovně tečoval David Březina, který usměrnil puk až do sítě – 3:3. Kladno mohlo odpovědět v další početní výhodě, Hlava ovšem z bezprostřední blízkosti neuspěl. Do konce základní hrací doby už se skóre nezměnilo, a tak muselo dojít na prodloužení.

V prodloužení nakonec uspěl domácí tým, který v utkání třikrát dotahoval! Po rychlém brejku dostal Michal Hryciow kotouč prakticky před odkrytou klec a Brízgala už byl bezmocný – 4:3.

OHLASY TRENÉRŮ

Vsetín: Luboš Jenáček: V dnešní době, kdy se spousta hokejů odkládá, viděli diváci zajímavý a dobrý zápas na to, že je začátek sezony. Kladno má velikou kvalitu zejména v ofenzivě a osobnost, jakou je Tomáš Plekanec, dává týmu ještě něco navíc. Bylo to vidět, nejenže dal dva góly, hraje také přesilovky a oslabení, takže je to rozdílový hráč. Naši kluci dnes ale zaslouží velkou pochvalu za bojovnost a nasazení. I když jsme udělali chyby, tak jsme si šli za vyrovnáním a po zásluze jsme vyrovnali. Dneska velká poklona jak hráčům, tak fanouškům, kteří nepropadají hysterii a přišli. Dnes dostali vzpruhu v podobě dobrého hokejového zážitku, věřím, že budou na hokej chodit dál a že nás nikdo nezavře do bubliny, jak se píše. Snad budeme moci sportovat, hrát, co nás baví, a bavit lidi.

Kladno: David Čermák: V první třetině byl Vsetín jednoznačně lepší a my měli štěstí, že jsme neobdrželi víc gólů. Od druhé třetiny se hra vyrovnala a víc příležitostí jsme měli my. Třikrát jsme vedli, ale bohužel jsme vedení před koncem ztratili. V prodloužení jsme my svoji šanci neproměnili a Vsetín ano.

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU