neděle 21.4.2024
Vsetín
Kladno
2:3
 neděle 21.4.2024
Vsetín
Kladno
2:3
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
18:00
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
17:00
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
18:00
A tým - zápasy

Kanadský večer v Mladé Boleslavi! Bow vychytal čisté konto a v prodloužení rozhodl Wood

8. 2. 2022 od Redakce / Foto: Jan Pavlíček
Rytíři zvládli na góly chudou bitvu s Mladou Boleslaví a na ledě soupeře zvítězili 0:1 po prodloužení! Domácí si během utkání drželi střeleckou převahu, pokaždé ale ztroskotali na skvělém Landonu Bowovi, který vychytal druhou nulu v dresu Kladna. V poslední minutě prodloužení se pak přihlásil o slovo jeho krajan Kyle Wood, který krásným sólem rozhodl. Rytíři tak berou do tabulky další důležité dva body.
2021/2022, Tipsport extraliga, 43. kolo,  úterý 8.2.2022, Mladá Boleslav, ŠKOENERGO Aréna
Mladá Boleslav
Kladno
0:1p
0:0, 0:0, 0:0 – 0:1

Branky a nahrávky: 65. Wood (Kubík). Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči zápasu: Jan Stránský – Landon Bow.

Rozhodčí: Šír, Kubičík – Frodl, Lederer
vyloučení2:3
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku43:22
zblokované střely15:7
hity9:10
vhazování32:29
diváci931
Mladá Boleslav: Krošelj – Ševc, Jánošík, Pláněk, Moravec, Fillman, Lintuniemi, Hanousek – Šťastný, Fořt, Kousal – Kantner, Kotala, Lunter – Stránský, Bičevskis, Flynn – Raška, Závora, Bernad.
Kladno: Bow – Dotchin, Arzamascev, Wood, Ticháček, Suchánek, Baránek, Donaghey – Hlava, Plekanec, Beran – Pytlík, Kubík, Melka – Indrák, Filip, O. Bláha – Jágr, Kuťák, Babka.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Hra se od úvodu rychle přelévala od jedné branky ke druhé. Wood chybnou rozehrávkou pustil do dobré možnosti Flynna, jeho pokus ale vytěsnil ramenem Bow. Na druhé straně dostal nabito mezi kruhy Babka, vypálil však jen doprostřed brankáře Krošelje. Ten samý hráč posléze hledal zpoza brány v dobré pozici Jágra, jenže i jeho nebezpečný pokus domácí gólman zlikvidoval. V závěru první třetiny ještě dostával puk před odkrytou klec Fořt, který ale nedokázal zakončit.

Druhá část odstartovala náporem Mladé Boleslavi. Stránský už v jednu chvíli dorážel do prázdné brány, Bow ovšem vytáhl skvělý zákrok hokejkou. Domácí posléze vybojovali první přesilovku v zápase, největší možnost při ní ale mělo Kladno! Plekanec vyrazil vpřed s Filipem, Krošelj zůstal vleže v bráně, jenže kladenský kapitán puk do sítě nedostal. Bruslaři poté pokračovali v náporu, puk ale dostali do sítě Rytíři. Baránek se od modré prosadil se sirénou. Sudí se odjel poradit s kolegou u videa a branku neuznal. Padla až krátce po konci třetiny.

Ve třetím dějství se hra znovu více vyrovnala. Rytíři hrozili v přesilové hře, Kubík ale ve skvělé příležitosti neuspěl a trefil jen boleslavského brankáře. Na straně druhé se dostal do zajímavé střelecké pozice Lunter, jenže Bow vytáhl další zákrok. Dvě minuty před koncem zakončoval Kotala po kladenské chybě z výborné možnosti, ale kanadský gólman se znovu zaskvěl.

Ke slovu tak muselo přijít prodloužení. V něm dlouho žádné vzrušení nepřicházelo. Až v poslední minutě pláchl boleslavské obraně Kubík, ale v samostatném úniku neuspěl. Musel to tak na sebe vzít Kyle Wood. S kotoučem na holi přejel celé kluziště, obránce udržel na zádech a bekhendovým blafákem protrhl střelecké trápení obou mužstev – 0:1.

OHLASY TRENÉRŮ

Mladá Boleslav: Radim Rulík: Byl to vyrovnaný zápas. Nějaké šance jsme měli my i Kladno. V šedesáti minutách gól nepadl. Neměli jsme drive do brány, takže to bylo asi spravedlivé. V prodloužení tam naši hráči bohužel zůstali na risk déle, než měli. Měli vystřídat po prvním brejku Kladna. Bohužel to neudělali, zůstali tam a brejková situace se opakovala. Tentokrát ji Kladno proměnilo. Zahráli jsme to tam špatně v tom smyslu, že jsme zůstali strašně dlouho na ledě. Jsme za to po právu potrestaní. Takhle to nejde, střídání musí být daleko kratší. Hráči tam bohužel zůstali, chtěli to vzít na sebe a otočilo se to proti nám. Rozhodl jediný gól. Už ve třetí třetině bylo jasné, že to rozhodne jeden gól. Bohužel jsme v prodloužení udělali netaktickou chybu, která nás stála aspoň šanci zabojovat o druhý bod.

Kladno: Jiří Burger: První třetina byla poměrně vyrovnaná. Chtěli jsme vycházet ze zajištěné obrany a hrozit z protiútoků. To se nám dařilo. Ve druhé třetině se domácí dostali do tlaku, což bylo způsobené i tím, že jsme měli tři vyloučení za dvacet minut. Byli jsme pod tlakem a podržel nás výborně chytající Bowsie. Ve třetí třetině se čekalo, kdo dá gól. Nikomu se to nepodařilo. My jsme spokojení, že se nám podařilo rozhodnout prodloužení pár vteřin před koncem. Vezeme si odtud dva velice cenné body.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Redakce / Foto: Roman Mareš | 7. 2. 2022

Rytíři se vrací do boje, v úterý zavítají na led Mladé Boleslavi

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU