52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
 středa 17.4.2024
Kladno
Vsetín
4:1
 čtvrtek 18.4.2024
Kladno
Vsetín
7:2
BAR3,  neděle 21.4.2024
Vsetín
Kladno
17:00
 neděle 21.4.2024
Vsetín
Kladno
17:00
BAR4,  pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
18:00
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
18:00
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
18:00
A tým - zápasy

Rytíři doma těsně prohráli a v úterý budou odvracet mečbol Dukly

25. 4. 2021 od Filip Ardon / Foto: Roman Mareš
I v pátém finále hráli prim brankáři. Kladno se dostalo ve druhé části do vedení zásluhou přesilovkové trefy Adama Kubíka, soupeř ale rychle srovnal. Ve třetí části pak Dukla odskočila při ponechané výhodě a Rytíři už ze závěrečného tlaku nedokázali vyrovnat. Kladeňáci tak na domácím ledě prohráli 1:2 a v sérii ztrácí 2:3 na zápasy. V úterý v Jihlavě tedy budou odvracet mečbol.
2020/2021, Chance liga,  neděle 25.4.2021, 5. finále, ČEZ stadion Kladno
Kladno
Jihlava
1:2
0:0, 1:1, 0:1

Branky a nahrávky: 31. Kubík (Melka, Račuk) - 34. Pekr (Černý, Čachotský), 54. Jiránek (Havránek, Lichanec). Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 0.

Rozhodčí: Zubzanda, Souček - Zídek, Bohuněk
vyloučení5:7
využití1:1
oslabení0:0
střely na branku47:24
diváci0
Kladno: Košarišťan - Frye, Mikliš, Snuggerud, Sorokin, Suchánek, Zacharčuk - Jágr, Plekanec, Machala - Hlava, Marosz, Kubík - Račuk, Pitule, Melka - Bílek, Machač, Jelínek.
Jihlava: Žukov - Dundáček, Bukač, Černý, Mareš, Bilčík, Strejček, Eliáš - Harkabus, Fronk, Illéš - Havránek, Lichanec, Čachotský - Jiránek, Zadražil, Pekr - Chlubna, Čermák, V. Brož.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Zápas odstartoval kladenskou aktivitou a hned v úvodu měl výbornou možnost Nicolas Hlava. Z dobré pozice ale trefil jen Žukovovo rameno. V přesilové hře pak nadvakrát dorážel Machalovu střelu Rostislav Marosz a vzápětí pálil i Tomáš Plekanec, Jihlava však s velkým štěstím obstála. Jenže Rytíři nevyužili svoje početní výhody stejně jako Jihlava a do kabin se odcházelo za bezbrankového stavu. Změnu skóre nepřineslo ani přečíslení hostů v poslední minutě, protože Andrej Košarišťan si mezeru mezi betony šikovně pohlídal.

Druhá část ale opět odstartovala kladenským náporem. Domácí se v úvodních minutách drželi v pásmu a hrozili zejména od modré. Odtamtud pálil Jakub Suchánek i Stěpan Zacharčuk, tečované puky však vypadly jen těsně vedle jihlavské branky. Na druhé straně vzápětí Dukla dostala Košarišťana po Fronkově akci úplně z pozice, do odkryté sítě ale kotouč nedostala. Čekání na gól tak skončilo až po polovině utkání. Adam Kubík se v přesilovce dostal k dorážce na pravém kruhu, trefil tyč a otáčející se Maksim Žukov si srazil puk do sítě – 1:0. Jenže Zach Frye následně v šarvátce neudržel nervy, dal o ránu navíc a poslal svůj tým do oslabení. Na modré čáře pak dostal nabito hostující Matěj Pekr a předvedl, jaký je střelec – 1:1.

Rytíři si ve třetí části mohli vystřelit vedení v další početní výhodě, zakončujícího Plekance ale skvěle vychytal Žukov, který vzápětí zastavil i rozjetého Ondřeje Machalu. V jihlavských barvách proklouzl až před kladenskou bránu Filip Eliáš, Košarišťan ovšem zasáhl špičkou betonu. Velmi blízko skórování se posléze dostala také Maroszova formace. Zkušený centr individuálně neuspěl a vzápětí nevyužila dorážku ani obě jeho křídla. To Dukla byla úspěšnější. Při signalizované výhodě nahodil puk Tomáš Havránek a Tomáš Jiránek tečoval kotouč do sítě. Že se nejednalo o hru vysokou holí, posvětil i videorozhodčí – 1:2. Domácí v závěru odvolali brankáře a sahali po vyrovnání, ani z bezprostřední blízkosti však nedostali kotouč za ruského fantoma v barvách Dukly.


Trenéři po zápase

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: David Čermák: Nehodnotí se mi to dobře. Chybělo mi tam větší nasazení. Hned na začátku zápasu jsme dostali šest minut přesilové hry, což jsme nevyužili. Po dvou vítězstvích v Jihlavě jsem čekal, že tam od nás bude víc. Až po gólu na 1:2 to najednou šlo. I když jsme zase měli hodně střel, tak nejsme produktivní.

Jihlava: Viktor Ujčík: Po dvou prohraných zápasech doma se mi tenhle hodnotí zase lépe. Byl to zápas play off se vším všudy. Byl to boj o každý metr ledu a oba gólmani podali vynikající výkony. Je vidět, že týmy už jsou trošku unavené a že je to dlouhé. Tohle už se rozhoduje hlavami a nasazením. My měli obětavost, všechno, samozřejmě i trochu štěstí, že jsme to byli my, koumu tam gól padl. Jsme za to rádi a moc si ceníme toho, že jsme dokázali Kladno potřetí porazit v této sérii u něj doma.

FOTOGALERIE

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU