48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Rytíři se s Generali Česká Cupem rozloučili porážkou, proti Spartě se prosadil jen Melka

21. 8. 2020 od Filip Ardon
Kladno prohrálo na ledě pražské Sparty 1:3 a v tabulce Generali Česká Cupu skončilo na posledním, tedy čtvrtém místě. Domácí odskočili už v první části o dvě branky a v prostředním dějství svoje vedení ještě navýšili. Rytíři se prosadili až v závěrečném dějství zásluhou Antonína Melky, závěr už ale více zdramatizovat nedokázali.
Příprava + Generali Česká Cup, 6. kolo,  pátek 21.8.2020, Tipsport arena
Sparta
Kladno
3:1
2:0, 1:0, 0:1
Branky a nahrávky: 4. Dvořáček (Pšenička), 8. Horák (Kvapil), 34. Horák (Kvapil, Forman) - 54. Melka (Hlava).
Rozhodčí: Lacina, Pilný - Ganger, Klouček
vyloučení7:10
využití1:0
oslabení0:1
diváci1511
Sparta: Neužil (30. Cichoň) - Jeřábek, Jandus, Poizl, Košťálek, Dvořák, Prchal - Kvapil, Horák, Forman - Zikmund, Vitouch, Dvořáček - Hašek, Konečný, Pšenička - Jandus, Prymula, Slavíček.
Kladno: Košarišťan - Kehar, Zelingr, Ticháček, Sorokin, Mikliš, Funk - Urban, Kubík, Guman - Hlava, Račuk, Melka - Šapovaliv, Pitule, Jelínek - Š. Bláha, Filip, Routa.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Sparta odstartovala do zápasu v hodně vysokém tempu a na obrazu hry se to okamžitě podepsalo. Marek Račuk byl brzy vyloučen a v přesilovce domácí odskočili. David Dvořáček dostal puk do druhé vlny, vjel mezi kruhy a přesnou ranou překonal Andreje Košarišťana – 1:0. Pražané navíc neslevili z nastaveného nátlaku ani při vyrovnaném počtu hráčů na ledě a záhy to mohlo být o dva. David Vitouch z levého kruhu nastřelil bližší tyč. Sparťané se tak opět radovali až o něco později. Marek Kvapil prošel kolem pravého mantinelu, vysunul před brankoviště Romana Horáka a ten už dokázal kladenského gólmana nadvakrát překonat – 2:0. Kladno při vlastní přesilovce nebezpečné nebylo a zahrozilo paradoxně až v oslabení. Antonín Melka s Tomášem Pitulem vyrazili do přečíslení, nebezpečný pokus prvního jmenovaného však zlikvidoval Jakub Neužil.

V prostředním dějství už se Rytíři více dostali do hry. V oslabení měl zajímavou možnost Adam Kubík a po gólu pak už doslova volala šance Nicolase Hlavy, který dostal nabito mezi kruhy. Jeho ostrý projektil ovšem orazítkoval jen tyč Neužilovy brány. To sparťané, kteří v polovině zápasu vystřídali gólmany, byli dál produktivní. Roman Horák dostal od Kvapila puk na pravý kruh, zamířil přesně na vzdálenější tyč a zvýšil rozdíl – 3:0.

Třetí část mnoho velkých možností nenabídla. Za Rytíře mohl prolomit střelecké trápení Matyáš Zelingr, který si odvážně vybruslil až před brankoviště, Oldřicha Cichoně ale nepřekonal. V přesilové hře to pak zkoušel dobře Adam Kubík, jeho ránu však domácí brankář vytěsnil těsně vedle branky. Diváci si tak místo gólů užili alespoň bitku. Tomáš Guman neváhal shodit rukavice a v pěstní výměně názorů porazil svého soka, kterým byl domácí Martin Jandus. Rytíři se ale branky nakonec přece jen dočkali! V oslabení vyrazili hosté do přečíslení a Antonín Melka zužitkoval Hlavův pas ideálně – 3:1. Hosté mohli zdramatizovat závěr v přesilové hře, několik dobrých pozic však nevyužili.

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: David Čermák: První třetina byla z naší strany velmi špatná. To se nám vůbec nelíbilo. Potom aspoň nějaké zlepšení přišlo. Nevím, jestli se na nás podepisovala únava... Na to se ale nechceme vymlouvat. K dnešnímu utkání jsme přistoupili špatně.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU