48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

26. kolo extraligy: Rytíři zvítězili nad Karlovými Vary 4:1

4. 12. 2022 od Redakce / Foto: Roman Mareš
Kladno odčinilo domácí porážku s Českými Budějovicemi a nad Karlovými Vary zvítězilo 4:1. Rytíři šli do vedení po zásahu Adama Brodeckiho a ještě v první části navýšili zásluhou Jakea Dotchina. Soupeř sice v prostřední třetině snížil, ale v závěrečném dějství přidal třetí gól Ondřej Bláha a do prázdné brány pečetil výsledek Matyáš Filip. Kladeňáci tak po třech porážkách zvítězili a do tabulky přidali tři body.
2022/2023, Tipsport extraliga, 26. kolo,  neděle 4.12.2022, ČEZ Stadion Kladno
Kladno
Karlovy Vary
4:1
2:0, 0:1, 2:0

Branky a nahrávky: 4. Brodecki (Indrák, Klepiš), 18. Dotchin (Brodecki), 43. Bláha (Dotchin), 60. Filip – 28. Kružík (Rachůnek, Gríger). Vyloučení: 6:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Jake Dotchin – Daniel Kružík.

Rozhodčí: Hejduk, Pilný – Lhotský, Hnát
vyloučení6:4
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku28:26
zblokované střely11:15
hity15:5
vhazování29:34
diváci2048
Kladno: Brízgala – Dotchin, Kehar, Slováček, Ticháček, Cibulskis, Babka – Procházka, Plekanec, Kubík – Brodecki, Klepiš, Indrák – Pytlík, Zikmund, Melka – Bláha, Filip, Michnáč – Beran.
Karlovy Vary: Lukeš – Huttula, Plutnar, Dlapa, Stříteský, Pulpán, Bartejs, Havlín – Rachůnek, Gríger, Kružík – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Jiskra, Beránek – Vondráček, Šapoušek, Chalupa.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Kladno se poučilo z posledního zápasu a úvod utkání si pohlídalo o poznání lépe. Rytíři měli tlak a na konci čtvrté minuty odskočili do vedení. Klepiš příkladně napadal, Indrák nastřelil kotouč před branku a Adam Brodecki usměrnil prudký puk za záda Štěpána Lukeše – 1:0. Energie mohla vzápětí srovnat, Adam Brízgala ale únik vychytal a následnou dorážku zastavili vracející se obránci Kladna. Rytíři pak opět zahrozili v přesilové hře, jenže Indrák před odkrytou klecí dorazil jen vedle. Skóre se tedy znovu měnilo až tři minuty před sirénou, když hrály oba týmy ve čtyřech. V tu chvíli Karlovarští ztratili puk v útočném pásmu, domácí vyrazili do přečíslení a Jake Dotchin nekompromisní pumelicí využil Brodeckiho přihrávku – 2:0.

Druhá část začala úsekem plným nevyužitích přesilovek. Hosté nevyužili dlouhou výhodu pěti proti třem a vzápětí neuspěli ani Rytíři při klasické přesilové hře. Až při hře pět na pět se skóre měnilo. Daniel Kružík zůstal volný na levé straně, puk dostal křížem a z první vypálil přesně k bližší tyči – 2:1. Kladno se ale nenechalo zaskočit, rychle bylo opět aktivní a hrozilo směrem vpřed. Třetí gól však až do přestávky nepřidalo a neprosadil se ani soupeř, který byl v závěrečných minutách lepší.

Na začátku třetí dvacetiminutovky mohl dodat Rytířům více klidu Zikmund. Ten se dostal za obranu, natáhl Lukeše na led a následně se snažil puk zasunout k odkryté tyčce. Zpoza brány ale svůj úmysl nedovedl do úspěšného konce. Zanedlouho už se však Kladno radovalo. Dotchin vypálil od modré, sražený puk se dostal k Ondřeji Bláhovi a ten už z levého kruhu dorazil jistě – 3:1. Energie musela stáhnout dva góly, proto tři a půl minuty před koncem sáhla ke hře bez gólmana. Tento risk mohl potrestat Procházka, z bezprostřední blízkosti však trefil jen Rachůnkovu hokejku. To Matyáš Filip už byl úspěšnější a ze středního pásma odkrytou klec trefil – 4:1.

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Otakar Vejvoda: Neřekl bych, že Vary měly špatnou první třetinu. Kdyby daly gól z jedné situace do prázdné brány, tak by zápas vypadal jako náš minulý. My jsme byli s první třetinou spokojení, jak jsem hráčům říkal. Karlovy Vary ale jely dvakrát dva na jednoho a jednou jely samy. S tím jsme spokojení nebyli. Ve druhé třetině nás soupeř hodně zatlačil poté, co dal gól. Ve třetí kluci hráli výborně v oslabení a docela dobře jsme si to pohlídali.

Karlovy Vary: David Bruk: Nám se to hodnotí těžce, je potřeba pogratulovat domácím k zaslouženému vítězství. Strašně špatně jsme vstoupili do první třetiny, Kladno nás dostalo pod velký tlak a první třetina byla jednoznačně v jeho prospěch. Můžeme být rádi, že to dopadlo pouze 0:2. Ve druhé třetině jsme se vrátili do hry, pomohl nám gól na 1:2. Měli jsme nějaké šance, ale nepodařilo se nám vyrovnat. Ve třetí třetině byl klíčem rychlý třetí gól. Potom jsme se nedokázali zvednout a Kladno zatlačit. Měli jsme tam v průběhu utkání nějaké šance, situace dva na jednoho, které jsme vyřešili velmi špatně. Kladno ty samé situace potrestalo gólem. V těchto aspektech, šikovnosti v zakončení a důrazu do brány byl velký rozdíl mezi námi a domácími.

FOTOGALERIE

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU