pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Odveta se Slavií se Rytířům nepovedla

31. 8. 2023 od Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš
V sedmém utkání přípravy na extraligovou sezónu Rytíři v odvetě vyzvali pražskou Slavii. V Edenu vedli po prvních dvaceti minutách 2:0, ve zbytku utkání se ale jejich náskok rozplynul a soupeři podlehli 2:4.
 čtvrtek 31.8.2023, Zimní stadion Eden, Praha
Slavia
Kladno
4:2
0:2, 1:0, 3:0

Branky a nahrávky: 29. Žejdl (Stejskal, Holý), 45. Eliáš (Brož, Slavík), 47. L. Strnad (Labuzík, Eliáš), 59. Žejdl (Průžek) – 10. Bláha (Frolík, Dotchin), 15. Beran (Klepiš, Frolík). Vyloučení: 2:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. 

Rozhodčí: Jaroš, Zeliska – Thuma, Jurak
vyloučení2:6
využití1:1
oslabení0:0
střely na branku31:25
diváci400
Slavia: Málek – Eliáš, Hrdinka, Stejskal, Holý, Žovinec, Křepelka – Průžek, Žejdl, Kulda – Všetečka, Slavík, Brož – L. Strnad, Labuzík, Slavíček – Havrda, Tichý, Simon.
Kladno: Bow – Martenet, Dotchin, Hejda, Ticháček, Veber, Klikorka – J. Strnad, Frolík, Kusý – Jarůšek, Klepiš, Sideroff – Bláha, Pytlík, Babka – Kouba, Melka, Beran.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

První příležitost si v bojovném úvodu připsal Jake Dotchin, úspěšný ale nebyl. Neprosadili se ani Slávisté, jejichž první příležitost dokázala kladenské obrana bezpečně zlikvidovat. Po sekání Tadeáše Hejdy si domácí vyzkoušeli první přesilovou hru, v největší šanci vychytal Slavíčka spolehlivým zákrokem Landon Bow. První přesný zásah střetnutí zapsali hráči v modrobílém, tvrdou střelu Karla Klikorky Málek pouze vyrazil před sebe a Ondřej Bláha neměl problém zamířit do svatyně domácího výběru – 0:1. Rytířům se podařilo z přesilové hry odskočit do trháku, úplně osamoceného Matěje Berana našel skvělým pasem Jakub Klepiš – 0:2.   

Do prostředního dějství vstoupilo červenobílé mužstvo přesilovkou po faulu Jakuba Strnada, ani tato výhoda ale nebyla zužitkována. Tým z Edenu se ale vzápětí prosadil – v síti skončil projektil Lukáše Žejdla, loni nejlepšího střelce Slavie – 1:2. Na rozdíl dvou branek mohl Rytíře opětovně poslat Tadeáš Hejda. Stejný hráč se krátce poté provinil faulem ve vyložené šanci a rozhodčí nařídili trestné střílení, se kterým si kladenský maskovaný muž poradil. Horká chvíle pro kladenskou obranu přišla po dvou faulech hostů během necelých třiceti vteřin, Slavii se ale dlouhou početní výhodu proměnit nepodařilo.

Pražanům se podařilo ve třetí třetině otočit skóre. Nejprve vyrovnal v přesilovce Filip Eliáš bombou od modré – 2:2. Nepovedená pasáž Kladna vyvrcholila brejkovou situací, ze které skóroval Lukáš Strnad 3:2. Rytíři se do velkých šancí nedostávali, v největší příležitosti Jakub Strnad pálil pouze do připraveného Málka. Výhru Slavie korunoval brankou do opuštěné klece Lukáš Žejdl – 4:2.

OHLASY TRENÉRŮ

Slavia: Pavel Kolařík: Odehráli jsme dobrý zápas, měli jsme do něj dobrý vstup. Prvních deset minut jsme Kladnu byli minimálně vyrovnaným soupeřem. Potom jsme dostali gól, měli jsme oslabení a inkasovali jsme. Pět na tři jsme ještě udrželi, ale v pět na čtyři jsme potom inkasovali. To nás zabrzdilo. Potom jsme do toho zase šlápli a hráli jsme dobrý zápas. Šance byly na obou stranách. Musíme se ještě víc zaměřit na koncovku. Nějaké góly jsme ještě mohli přidat. Byl to ale dobrý zápas, potřebovali jsme to takhle odehrát.

Kladno: Otakar Vejvoda: První třetina byla celkem slušná. Měli jsme dobrý pohyb a vytvářeli jsme si šance. Ve druhé jsme ale přestali bruslit a přestali jsme s rychlým přechodem středního pásma. Chvíli to trvalo. Místo abychom hráli puk hned nahoru, tak jsme hráli obránce, obránce, obránce. Celkově se to zpomalilo. Slavia se dostala do hry prvním gólem. Kdybychom dali na 3:0, tak by zápas skončil úplně jinak. Bylo to tím, že jsme polevili v bruslení a v rychlém přechodu do útočné třetiny.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ohlasy
Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš | 1. 9. 2023

Musíme se víc tlačit do brány a zjednodušit hru v útočném pásmu, ví Karel Klikorka

Preview
Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš | 30. 8. 2023

Kladno čeká další odvetná bitva. V Edenu vyzve pražskou Slavii

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU