pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Frolík se uvedl gólem v oslabení, Rytíři však na Plzeň nestačili

29. 8. 2023 od Redakce / Foto: Roman Mareš
Rytíři na domácím ledě nestačili na Plzeň a zapsali porážku 2:5. Plzeň začala nejlepším možným způsobem a z prvních dvou střel na branku vytěžila dva góly. V prostředním dějství pak hosté v oslabení přidali třetí branku a z přesilové hry snížil Sideroff. Západočeši znovu odskočili na rozdíl tří branek, v posledním dějství se však prosadil v oslabení při premiéře Michael Frolík. Na další zdramatizování už ale Kladeňáci nedosáhli a při hře v šesti inkasovali do prázdné brány. Padli tak počtvrté v přípravě.
 úterý 29.8.2023, ČEZ stadion, Kladno
Kladno
Plzeň
2:5
0:2, 1:2, 1:1

Branky a nahrávky: 24. Sideroff (Ticháček, Bláha), 47. Frolík – 4. Indrák (Schleiss), 8. Hrabík (Holešinský, Lev), 23. Mertl (Matýs), 31. Benák (Schleiss), 60. Lev. Vyloučení: 3:7 + Jarůšek (KLA) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 1:2. Diváci: 1125.

Rozhodčí: Jaroš, Sýkora – Šimánek, Klouček
vyloučení3:7
využití1:1
oslabení1:2
střely na branku38:18
vhazování33:29
diváci1125
Kladno: Brízgala – Dotchin, Ticháček, Martenet, Klikorka, Slováček, Veber – Frolík, Plekanec, Kusý – Jarůšek, Klepiš, Sideroff – Bláha, Pytlík, Babka – Strnad, Melka, Beran.
Plzeň: Pavlát – Kvasnička, Zámorský, Laakso, Dujsík, Houdek, Piskáček, Malák – Schleiss, Lev, Indrák – Hrabík, Benák, Holešinský – Pour, Adam, Rekonen – Matýs, Mertl, Jansa.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Kladno nastoupilo do zápasu poprvé s Michaelem Frolíkem v sestavě a začalo hodně aktivně. Jenže zatímco Rytíři předváděli v zakončení kvantitu, Plzeň se vytasila s kvalitou. Už ve čtvrté minutě v nouzi vyhazoval Frolík puk z obranného pásma, jenže trefil jen Schleissovy brusle a mezi kruhy zůstal úplně osamocený Miroslav Indrák, který se trefil přímo do protějšího růžku – 0:1. Jen o chvíli později pak Škoda předvedla pěknou souhru, Kryštof Hrabík dostal přihrávku přímo před brankoviště a nekompromisně Adama Brízgalu překonal – 0:2. Vzápětí si navíc domácí museli poradit s dalšími problémy. Richard Jarůšek trefil soupeře nepříjemně kolenem a vyfasoval trest na pět minut a do konce utkání. Rytíři ale dlouhé oslabení přestáli a sami v něm mohli udeřit. Po krásné individuální akci Plekance však Frolík na kotouč těsně nedosáhl.

Ve druhé části si Rytíři mohli pomoci přesilovou hrou, sami ale od oslabeného soupeře inkasovali. Matýs šikovně podržel puk, obehrál Plekance a Tomáš Mertl poslal puk zblízka do sítě – 0:3. Kladno ovšem v početní výhodě přece jen udeřilo. Deven Sideroff dostal kotouč na levý kruh a vymetl horní růžek brány – 1:3. Jenže domácí neměli poslední slovo. Krátce po polovině utkání si vybruslil na střelu Adam Benák a zakončil naprosto přesně – 1:4. Plzeňský mladík Benák mohl ještě před druhou přestávkou přidat další branku, tentokrát však na puk před odkrytou klecí těsně nedosáhl.

Ve třetím dějství si Kladno zadělalo na problémy při Melkově vyloučení. Z nevýhody ale vytěžilo maximum. Michael Frolík vybojoval puk, po pravé straně vyrazil vpřed a Dominik Pavlát vyrazil jeho střelu jen nad sebe tak nešikovně, že kotouč spadl až do brány – 2:4. Domácí se pak i dál tlačili za zdramatizováním zápasu, ale ani v šesti už se prosadit nedokázali. K volnému puku se ve vlastním pásmu naopak dostal Jakub Lev a přes celé kluziště trefil odkrytou branku – 2:5.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš | 28. 8. 2023

Přidá Kladno druhou domácí výhru v řadě? Soupeřem bude extraligová Plzeň

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU