pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Rytíři zvítězili v Litoměřicích, dvěma přesnými zásahy rozhodl Matěj Beran

15. 8. 2023 od Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš
Rytíři zvítězili v Litoměřicích 4:2 a zapsali první výhru v přípravě. Skóre sice hned ve druhé minutě otevřeli domácí, Rytíři ale odpověděli na konci první třetiny, kdy vyrovnal Matěj Beran. Ve druhé části hry se Kladeňáci prosadili dvakrát, nejprve zakončil přesně Ondřej Bláha a z následné přesilové hry zvýšil svým druhým přesným zásahem Beran. Kališníci zápas zdramatizovali v závěru prostředního dějství, ale na konci utkání přidal pojistku Martin Procházka.
 úterý 15.8.2023, Kalich arena, Litoměřice
Litoměřice
Kladno
2:4
1:1, 1:2, 0:1

Branky a nahrávky: 2. Costa (Hrabík, Vopat), 38. Jícha (Böhm) – 19. Beran (Ton, Babka), 26. Bláha (Procházka), 30. Beran (Pytlík, Sideroff), 56. Procházka (Hejda). Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0.

Rozhodčí: Jechoutek, Kostourek – Štěpánek, Teršíp
vyloučení4:7
využití1:1
oslabení0:0
střely na branku26:24
diváci900
Litoměřice: Cichoň – Tomek, Aubrecht, Černohorský, Husák, Kroupa, Pavlák, Tůma, Böhm – Sihvonen, Jícha, Svoboda – Guman, Kuťák, Kordule – Vopat, Costa, Hrabík – Krupička, Vitouch, Cikhart.
Kladno: Brízgala – Ticháček, Martenet, Veber, Hejda, Trojna, Klikorka – Kusý, Filip, Klepiš – Sideroff, Pytlík, Procházka – Bláha, Melka, Strnad – Ton, Babka, Beran.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Rytíři sehráli druhé utkání v rámci přípravy na extraligu v litoměřické Kalich aréně. Kladenští si hned v úvodní minutě vytvořili dvě velké příležitosti, střely Vebera a Sideroffa však kýžený výsledek v podobě úvodní branky nepřinesly. Naopak domácí se prosadili hned ze své první střely na branku Adama Brízgaly, po přihrávce Ondřeje Hrabíka zamířil přesně Kale Costa 1:0. Domácí byli v této pasáži hry lepším týmem a vybojovali si přesilovou hru za Trojnův faul vysokou holí, skóre se však nezměnilo. Krátce po vypršení trestu se stejného prohřešku dopustil i litoměřický Vitouch, přesilovka modrobílých ale trvala pouze 59 sekund a následovala hra ve čtyřech na obou stranách. Do kabin se šlo nakonec za vyrovnaného stavu. Srovnání zařídil Matěj Beran, který zakončil přečíslení dva na jednoho, a svoji první asistenci v kladenském dresu si připsal Petr Ton mladší – 1:1.

V úvodních minutách druhé periody se hrál rychlý hokej, Ticháček ale v dobré pozici Cichoně překonat nedokázal. Během několika vteřin se do šancí dostali hráči s číslem 21 na dresu, nejprve litoměřický Jícha, posléze i kladenský Klepiš, branka ale nepadla. Rytíři nakrátko zamkli soupeře v jeho útočné třetině a z bezprostřední blízkosti se nemýlil Ondřej Bláha – 1:2.  Na rozdíl dvou branek v následné přesilové hře zvýšil Matěj Beran, který zpracoval Pytlíkovu přihrávku a připsal si svůj druhý zásah do litoměřické svatyně – 1:3! Hosté dvakrát zbytečně faulovali a Ticháčkův prohřešek vyšel tým kapitána Melky draho! Josef Jícha procedil puk za záda Brízgaly a Stadion tak stejně jako Rytíři využil přesilovou hru – 2:3.

Závěrečné třetí dějství zahájili hosté tlakem, Černohorský s Aubrechtem si ale na Brízgalovi vylámali zuby. Aktivní obránce kališníků Aubrecht neuspěl ani z dalšího pokusu, kladenský maskovaný muž i v této zkoušce uspěl. Snaha domácích o vyrovnání vzala za své po brance Martina Procházky, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Svou první asistenci v novém působišti zapsal Tadeáš Hejda– 2:4. Hosté si necelou půlminutu před koncem vzali oddechový čas a zkusili hru v šesti, skóre se ale ani po šanci Husáka nezměnilo, a Kladno tak slaví svoji první výhru v přípravě!

OHLASY TRENÉRŮ

Litoměřice: František Ptáček: Poměrně slušný zápas, pro nás s nepříznivým výsledkem. Rozhodla tři vypnutí herního systému u prvních tří gólů. Jinak tam byla obrovská snaha a úsilí. Ve třetí třetině jsme měli mnohem více ze hry, bohužel jsme nevstřelili branku a ještě ke všemu jsme dostali klasický podleďák. Klukům jsem nemohl upřít ani hokejovost, ani pěkné akce. Chyběly tomu jen góly.

Kladno: Otakar Vejvoda: Byli jsme hodně nespokojení s první třetinou, ve které jsme dali soupeři asi čtyři přečíslení našimi nevynucenými chybami. Ve druhé třetině jsme se od toho oprostili, měli jsme lepší pohyb a vytvořili jsme si relativně hodně šancí. Třetí třetina byla z našeho pohled v útočné fázi pomalější, nevytvořili jsme si tolik šancí a soupeř měl pár věcí v obranné třetině, které musíme zlepšit.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš | 14. 8. 2023

První venkovní výzva! Soupeřem Rytířů budou Litoměřice

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU