pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Prokletí trvá. Rytíři padli s Energií

23. 1. 2024 od Martin Kolačkovský / Foto: HC Energie Karlovy Vary
Střetnutí na karlovarském ledě začalo tlakem hostujícího výběru, ale ten se ani jednou neprosadil. Poprvé se tak radovali domácí, ale v téže dvacetiminutovce srovnal z oslabení Sideroff. Domácí strhli dění na svou stranu ve druhé třetině a v periodě třetí navýšili na konečných 4:1.
2023/2024, Tipsport extraliga, 39. kolo,  úterý 23.1.2024, Karlovy Vary, KV Arena
Karlovy Vary
Kladno
4:1
1:1, 1:0, 2:0

Branky a nahrávky: 19. Jiskra (Beránek, Černoch), 24. Beránek (O. Procházka, Plutnar), 44. Gríger (Huttula, Kangasniemi), 59. Rachůnek (Kangasniemi) – 20. Sideroff (Melka). Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Nejlepší hráči: Dominik Frodl - Denis Kusý. 

Rozhodčí: Ondráček, Květoň – Gerát, Brejcha
vyloučení3:5
využití1:0
oslabení0:1
střely na branku32:33
zblokované střely9:17
hity4:10
vhazování41:31
diváci3741
Karlovy Vary: Frodl – Plutnar, Huttula, Mikyska, Stříteský, Rulík, Bartejs, Havlín – Jiskra, Černoch, Beránek – Rachůnek, Gríger, Kangasniemi – Redlich, Hladonik, Procházka – Koffer, Kofroň, Kružík
Kladno: Mitens – Ticháček, Hejda, Nemčík, Slováček, Martenet, Veber – Tralmaks, Melka, Smoleňák – Frolík, Klepiš, Kusý – Sideroff, Babka, Bláha – Procházka, Jarůšek, Jágr

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Rytíři vstoupili do utkání aktivně a v prvních minutách drželi svého soka v jeho obraném pásmu. Kladno se dostalo do dvou slibných přečíslení. V prvním přihrál Frolík do zajímavé pozice Smoleňákovi, ten ale trefil pouze beton. V druhém se dostal do samostatného nájezdu Klepiš, který mířil mezi betony, ale gólman domácích odolával. Možnost otevřít skóre měl v přesilovce Energie Ondřej Procházka, ten ze slotu vypálil na kladenskou svatyni, ale skvělým obraným zákrokem se zaskvěl Mitens a jeho pokus zneškodnil, na další střelu domácích byl však už krátký. Jeden z karlovarských hráčů vybojoval puk a poslal ho na Beránka, jehož pokus Mitens zneutralizoval, ale na dorážku v podání Víta Jiskry byl krátký – 1:0. Kladenská lavička byla následně potrestána dvouminutovým trestem za neúspěšně aplikovanou trenérskou výzvu. V tomto oslabení se ale Kladeňáci dostali do přečíslení dvou na jednoho. Deven Sideroff se sice z první střely neprosadil, ale z dorážky byl už úspěšnější a srovnal na 1:1.

Prostřední dějství načal dobrou šancí Smoleňák, ale jeho pokus vyrazil Frodl hokejkou. Neuspěl ani Jaromír Jágr, který se dostal do samostatného úniku. Energetici se dostali do vedení o pár chvil později z přesilové hry, kterou sedm sekund po jejím začátku proměnil Beránek – 2:1. Přesilovku si vyzkoušeli i Kladenští, dvakrát měl obrovskou příležitost Tralmaks, ale nejprve pálil pouze do boční sítě a následně trefil strážce domácího brankoviště. V téže početní výhodě se neujmula ani Smoleňákova dorážka. Šanci odskočit měli domácí, ale Grígerovi se nepodařilo zakončit přesně a z bezprostřední blízkosti minul hostující svatyni.

Kladno se ve třetí třetině snažilo vyrovnat. Bohužel ale z přemíry snahy chybovalo a hned z kraje této periody Karlovarští trestali. Huttula našel v nebezpečné pozici pohybujícího se Grígera, který se po dlouhé herní přestávce poprvé prosadil ukázkovou tečí – 3:1. Rytíři se nevzdávali, vytvořili si velký tlak při přesilové hře, ale neuspěl nikdo v modrobílém dresu. Čtvrtou branku domácích přidal při kladenském risku bez brankáře Tomáš Rachůnek - 4:1.

OHLASY TRENÉRŮ

Karlovy Vary: Václav Eismann: Očekávali jsme náročné soubojové utkání, Kladno se takhle prezentuje. Nám se nepovedla první třetina, kde jsme propadali za kotouč a soupeř měl několik breakových situací, ze kterých střelili jen branku na konci první třetiny v naší přesilové hře. Celkově šla první třetina za soupeřem. Od druhé třetiny jsme se zlepšili a pomohla nám v sebevědomí využitá přesilová hra Ondřejem Beránkem. Poté jsme měli další příležitosti při hře v útočném pásmu. Frodl nás podržel při nájezdu Jaromíra Jágra. Ve třetí třetině rozhodlo to, že jsme dali tu branku my a pak už si to pohlídali.

Kladno: Otakar Vejvoda: Začali jsme dobře v první třetině, měli jsme pár dobrých šancí. Ve druhé třetině byl soupeř lepší. Měl tam pět nebo šest dlouhých střídání, vypracovali si hodně šancí. My jsme měli samostatný nájezd. Ve třetí třetině jsme nastoupili s tím, že jsme ve hře, že chceme jít hodně do brány. Ze začátku třetí třetiny jsme dostali na 3:1 a soupeř poté dobře bránil.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš | 22. 1. 2024

Třetí utkání v pěti dnech. Rytíři míří do Varů, uspějí tam i podruhé v sezóně?

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU