pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Nepovedená třetí třetina přihrála všechny body hostujícím Ocelářům

14. 1. 2024 od Martin Kolačkovský / Úvodní foto: Roman Mareš, fotogalerie: Josef Poláček
Kladno vstoupilo do zápasu aktivně, ale prosadit se nedokázalo. Naopak Třinec se ze dvou pokusů dostal do dvoubrankového vedení. Kladenští kontroval z přesilové hry, kterou bleskově využil Jakub Klepiš. V prostředním dějství Kladeňáci stav otočili po gólech Procházky a Jarůška. Draci z kraje třetí dvacetiminutovky nejprve srovnali a následně otočili na konečných 3:5.
2023/2024, Tipsport extraliga, 36. kolo,  neděle 14.1.2024, Kladno, ČEZ STADION Kladno
Kladno
Třinec
3:5
1:2, 2:0, 0:3

Branky a nahrávky: 12. Klepiš (Ticháček, Pytlík), 35. Procházka (Melka, Smoleňák) 35. Jarůšek - 6. Pánik (Sikora, Kurovský), 8. Kundrátek (Voženílek), 41. Jeřábek (Růžička, Pánik), 48. Kurovský (Adámek, Pánik), 50. Pánik (Kurovský, Adámek). Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči: Martin Procházka – Richard Pánik.

Rozhodčí: Cabák, Šindel – Svoboda, Klouček
vyloučení2:3
využití1:1
oslabení0:0
střely na branku25:27
zblokované střely12:9
hity11:11
vhazování40:32
diváci2232
Kladno: Bow – Hejda, Ticháček – Slováček, Veber – Martenet, Voráček – Tralmaks, Klepiš, Jágr – Kusý, Pytlík, Sideroff – Smoleňák, Melka, Procházka – Jarůšek, Babka, Bláha
Třinec: Kacetl – Smith, Polášek – Nedomlel, Kundrátek – Jeřábek, Adámek – Voženílek, Nestrašil, Růžička – Pánik, Vrána, Kurovský – Roman, Sikora, Hrehorčák – Dravecký, Čacho, Walega

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Střetnutí začalo dobrým pohybem kladenských hráčů. Hodně aktivní byl Procházka, který se ale sám proti třem obráncům nedokázal prosadit. Do slibné šance se dostal po pěkné kombinaci v útočném pásmu Sideroff, ale z ostrého úhlu nedokázal vystřelit na branku. Hosté hned ze své první vážnější příležitosti skórovali zásluhou Pánika, který propálil ze slotu vše, co mu stálo v cestě – 0:1. Brzy to bylo o dvě branky, Kundrátek nahodil od modré a kotouč k překvapení všech prošel do kladenské svatyně – 0:2. Rytíři ale dokázali odpovědět z přesilové hry. Pět sekund po vhazování totiž vypálil Jakub Klepiš a jeho dalekonosná střela skončila za zády brankáře Kacetla – 1:2.

Začátek druhé periody vyšel lépe hostům, kteří několikrát vyzkoušeli pozornost kladenského brankáře, ale ani jeden z dvojice Růžička – Voženílek ho nepřekonali. Možnost srovnat se naskytla Procházkovi, kterého našel přesným pasem Smoleňák, ale Kacetl se překonat nenechal. Kousek od skórování byl Voženílek, jehož nahození od mantinelu s přispěním teče orazítkovalo tyč. Zlom přišel v pětatřicáté minutě. Nejprve uplatnil důraz před bránou pohotový Procházka a srovnal na 2:2. Kladenský kotel se ještě nepřestal radovat ze srovnání a Richard Jarůšek předvedl parádní sólo a upravil na 3:2!

Třetí třetinu zahájili Třinečtí početní výhodou. Ta byla poměrně rychle proměněná, situaci dva na jednoho využil Jeřábek – 3:3. Hosté otočili brankou Kurovského. Bow sice pokus Adámka vyrazil, ale na dorážku pětadvacetiletého útočníka byl krátký – 3:4. Naděje domácích zhasla po krásném individuálním průniku Pánika, který zvýšil na 3:5.

 

 

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Pavel Skrbek: Ani jsme se nenadechli a po dvou střelách jsme prohrávali 0:2. Podařilo se nám vrátit do hry kontaktním gólem na konci třetiny, ve druhé třetině jsme zlepšili pohyb, drželi se na puku a otočili skóre. Bohužel absolutně hloupým faulem při přečíslení dva na jednoho jsme darovali soupeři přesilovku. Chybí nám i víc obětavosti, soupeř nám zblokuje každou druhou střelu a nám už se střílet ani nechce. Naopak když soupeř napřáhne, my se rozestoupíme. Dostali jsme čtvrtý a pátý gól a i když ještě nějaké šance byly, už jsme srovnat nedokázali.

Třinec: Zdeněk Moták: Mám smíšené pocity. První třetina z naší strany byla poměrně slušná, podařilo se nám dát dva rychlé góly, pak jsme ale inkasovali a druhá třetina byla z naší strany hodně mizerná. Domácí samozřejmě pracovali velice dobře, ale my jsme si ve druhé přestávce museli vyříkat určité věci, které musíme dělat. Pak jsme dali brzy gól z přesilovky, to pro nás bylo osvěžení. Dali jsme další dva góly, dobrou obrannou hrou už si vítězství pohlídali a za to jsem rád. V šesti dnech jsme odehráli tři těžké zápasy a já jsem rád, jak jsme i přesto dokázali pracovat ve třetí třetině a otočit zápas.

FOTOGALERIE

  • Jaromír Jágr
  • Martin Procházka, Antonín Melka
  • Radek Smoleňák
  • Jaromír Jágr
  • Ondřej Bláha
  • Martin Procházka
  • Martin Procházka
  • Jaromír Jágr
  • Denis Kusý
  • Eduards Tralmaks
  • Jaromír Jágr
  • Tadeáš Hejda
  • Jaromír Jágr
  • Radek Smoleňák

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ohlasy
Redakce / Foto: Roman Mareš | 15. 1. 2024

Vždycky uděláme nějakou chybu a sesype se to, litoval Richard Jarůšek

Preview
Martin Kolačkovský / Foto: HC Oceláři Třinec | 13. 1. 2024

Rytíře čeká první letošní domácí bitva s mistrem. Dokáží vzdorovat silným Ocelářům?

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU