pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Rytíři podlehli Boleslavi po nájezdech, po šesti duelech zapisují alespoň bod

26. 11. 2023 od Jakub Liška / Úvodní foto: Roman Mareš, galerie: Josef Poláček
Soupeřem Rytířů pro nedělní podvečer byl tabulkový soused z Mladé Boleslavi. Tomu, že se utkání hraje takzvaně o šest bodů, nasvědčoval nervózní úvod zápasu. Kladeňáci nicméně dokázali skórovat z přesilové hry. Ve druhé periodě si domácí udrželi náskok jednoho gólu i přes srovnání hostů. Poslední část přinesla srovnání skóre a šlo se do prodloužení. Tam mělo Kladno několik možností rozhodnout, žadná zakončení se však neujala. Výhru hostů po nájezdech zařídil Lantoši.
2023/2024, Tipsport extraliga, 22. kolo,  neděle 26.11.2023, Kladno, ČEZ STADION Kladno
Kladno
Mladá Boleslav
2:3sn
1:0, 1:1, 0:1 – 0:0 – 0:1

Branky a nahrávky: 11. Smoleňák (Ticháček, Klepiš), 30. Frolík (Pytlík) 28. Järvinen (Aaltonen, Pyrochta), 45. Stránský (Osburn, Dvořáček), rozh. náj. Lantoši. Vyloučení: 4:2Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Michael Frolík Róbert Lantoši.

Rozhodčí: Hribik, Květoň – Ondráček, Thuma
vyloučení4:2
využití1:1
oslabení0:0
střely na branku23:44
zblokované střely11:20
hity6:2
vhazování35:39
diváci2915
Kladno: Brízgala – Dotchin, Hejda, Ticháček, Martenet, Veber, Slováček – Tralmaks, Klepiš, Procházka – Kusý, Pytlík, Smoleňák – Frolík, Melka, Jarůšek – Bláha, Babka, Strnad.
Mladá Boleslav: Růžička (nájezdy Novotný) – Pyrochta, Gewiese, Jánošík, Osburn, Čech, Pavlík, Štibingr – Lantoši, Fořt, Skalický – Aaltonen, Järvinen, Malát – Šmerha, Suchý, Závora – Stránský, Roman, Dvořáček.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

V úvodu střetnutí byl k vidění velmi opatrný hokej, který odpovídal důležitosti zisku bodů pro oba týmy. Mírnější tlak si dokázali vytvořit hosté, ale bez vážnějších šancí. Rytíři záhy dostali možnost početní výhody. S tou naložili nejlépe, jak se dalo, jelikož Ticháčkovu ránu od modré tečoval za záda brankáře Růžičky Radek Smoleňák - 1:0. Možnost přesilové hry si vyzkoušeli i hosté z města automobilů, těm se ovšem ke kýženému gólu dopracovat nepodařilo. Do kabin tak odcházeli Kladeňáci s jednobrankovým náskokem.

Druhá část nabídla nejprve tutovou šanci hostů, zakončení však letělo těsně vedle branky. Mladoboleslavští měli možnost další přesilové hry, kde na konci povedené kombinace byla připravená hokejka Järvinena, jenž vyrovnal skóre - 1:1. Vzápětí se nicméně kladenský stadion mohl znovu radovat. Ze skvělé práce Pytlíka za brankou těžil Michael Frolík, který si počkal na zpětnou přihrávku a zapsal první gól v sezoně - 2:1. Minutu před druhou sirénou byl faulován Kusý a on sám jel na následné trestné střílení. Bohužel ho nevyřešil dle představ.

Na počátku třetí třetiny podržel Brízgala svůj tým, kdy si z boku najel před branku Dvořáček. Téměř stejnou šanci měl na druhé straně Jarůšek, ten však přestřelil. Vyrovnávací branku hostů zaznamenal Stránský po teči z nahození od modré čáry - 2:2.  Po přihrávce zpoza branky se ocitl sám před brankou Tralmaks, mířil však jen do Růžičky. Brízgala následně musel předvést pohotový zákrok proti střele ze slotu, zvládl to svědomitě. V poslední minutě utkání se už Kladeňáci radovali z rozhodující branky, hlavní rozhodčí byl však proti a gól nebyl uznán. Utkání tak šlo do prodloužení.

V nastaveném čase se prokličkoval do dobré příležitosti Tralmaks, Růžička byl ale připraven. Za pár okamžiků ujížděl sám na brankáře Procházka, škvíru mezi betony však nenašel. Další jisté zákroky musel předvést i Brízgala na druhé straně, při přečíslení dva na jednoho. Kladno mělo v závěru prodloužení několik slibných možností duel rozhodnout, ale strážce svatyně hostů byl proti. Určit druhý bonusový bod pro vítěze pomohly až samostatné nájezdy, kde jediný gól zapsal hostující Lantoši - 2:3.

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Pavel Skrbek: Podali jsme bojovný a zodpovědný výkon. Chybělo nám ale trošinku energie. Soupeř nás přebruslil, vytvořil si víc šancí než my. Když jsme měli šanci dát gól a odskočit soupeři jako třeba z nájezdu, tak se nám to nepovedlo. Zápas dospěl do prodloužení, kde jsme měli šancí dost. Měli jsme tři samostatné nájezdy, nedali jsme a došlo to až do nájezdů. Tam rozhodl jeden gól.

Mladá Boleslav: Václav Pletka: Do zápasu jsme vstoupili dobře, v první třetině jsme si vytvořili nějaké šance a byli jsme v ní lepší. Pak se hra vyrovnala a Kladnu se podařilo dát dva góly. My udělali faul v útočném pásmu a dostali jsme z toho hned gól. Pak se hra zase vyrovnala, srovnali jsme na 2:2 a měli jsme nějaké šance jak my, tak Kladno. V prodloužení nás podržel Růža, byly tam velké šance. Prohráli jsme teď na nájezdy, takže jsme změnili gólmana a vyšlo to. Jsme rádi za dva body a soustředíme se na úterní zápas.

FOTOGALERIE

  • Jakub Strnad
  • Michael Frolík
  • Jakub Klepiš
  • Denis Kusý
  • Jaromír Pytlík
  • Radek Smoleňák
  • Radek Smoleňák
  • Jaromír Pytlík a Ondřej Bláha
  • Jiří Ticháček
  • Richard Jarůšek
  • Jake Dotchin
  • Denis Kusý
  • Eduards Tralmaks
  • Richard Jarůšek
  • Richard Jarůšek

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Martin Kolačkovský, Redakce / Foto: Jan Pavlíček | 25. 11. 2023

Tomáš Kaberle mezi legendami a bitva s tabulkovým sousedem. Kladno čeká další nabité odpoledne

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU