pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Rytíři i přes srovnání prohráli s plzeňskou Škodovkou

19. 11. 2023 od Jakub Liška / Úvodní foto: Roman Mareš, galerie: Josef Poláček
Kladeňáci v nedělním zápase, kdy se Kladno loučilo s Tomášem Plekancem, přivítali sousedy v tabulce z Plzně. První třetina domácím jednoznačně nevyšla dle představ a odcházeli s dvoubrankovým mankem. Během druhé části však Rytíři dokázali srovnat skóre i herní tempo. V závěrečné periodě branka padla až v poslední minutě utkání, bohužel z hole hostujícího Söderlunda. Rytíři tak bohužel zapisují pátou porážku v řadě.
2023/2024, Tipsport extraliga, 20. kolo,  neděle 19.11.2023, Kladno, ČEZ STADION Kladno
Kladno
Plzeň
2:4
0:2, 2:0, 0:2

Branky a nahrávky: 24. Procházka (Klepiš), 40. Ticháček (Dotchin, Klepiš) - 3. Šiler (Jansa), 18. Rekonen, 60. Söderlund (Houdek, Lev), 60. Söderlund (Schleiss, Lev). Vyloučení: 4:5Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Jiří Ticháček – Tim Söderlund.

Rozhodčí: Hribik, Úlehla – Brejcha, Frodl
vyloučení4:5
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku32:24
zblokované střely7:6
hity6:4
vhazování41:28
diváci3914
Kladno: Brízgala – Dotchin, Hejda, Ticháček, Martenet, Veber, Slováček – Tralmaks, Klepiš, Procházka – Smoleňák, Pytlík, Sideroff – Frolík, Melka, Jarůšek – Bláha, Babka, Strnad.
Plzeň: Pavlát – Malák, Zámroský, Piskáček, Jiříček, Houdek, Kvasnička, Dujsík – Holešinský, Lev, Söderlund – Pour, Indrák, Schleiss – Rekonen, Jansa, Hrabík – Šiler, Soukup, Matys.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Úvodnímu dějství předcházel rozlučkový ceremoniál věnovaný Tomáši Plekancovi, během něhož obdržel mimo jiné i speciální zlatý dres a mosaznou hokejku, s níž symbolicky vyhrál své poslední buly.

V počátku třetiny usedl Procházka na trestnou lavici. Ihned po jeho návratu se po nedorozumění v obranném pásmu Rytířů dostal k puku Šiler, který vstřelil první gól hostů - 0:1. Kladenští poté trochu přidali na obrátkách a zaměstnávali Pavláta několika nebezpečnými projektily, ovšem bez gólového konce. Nepomohla ani početní výhoda. V závěru periody skončilo přečíslení hostů nepovedenou střelou. Puk se nicméně odrazil od mantinelu před bránu, kde se ve skrumáži těl nejlépe zorientoval Rekonen a uklidil kotouč do sítě - 0:2.

Do druhé části vlétlo Kladno jako uragán. Nejprve v úniku dva na jednoho nepřekonal betony Pavláta Bláha. Neúspěšní byli i Frolík s Jarůškem. Vzápětí však přesnou přihrávku zpoza branky od Klepiše zužitkoval Martin Procházka a snížil stav - 1:2. Po vstřelené brance se hra odehrávala převážně v útočném pásmu Rytířů. Dominik Pavlát ovšem svou svatyni hájil svědomitě. Během další přesilovky Kladeňáků se do samostatného úniku dostal hostující Söderlund, Brízgala však svůj tým podržel. 25 vteřin před druhou sirénou brilantní přihrávkou našel Dotchin Jiřího Ticháčka, který ve stylu střelců srovnal skóre - 2:2.

Závěrečná třetina nabídla atraktivní vstup. Oba brankáři se předháněli v kategorii top zákroky sezony. Na kladenské straně trefil Frolík beton Pavláta. Následoval tlak domácích kolem brankoviště Plzně, smolař zápasu Frolík nicméně opět nechal vyniknout maskovaného muže. Hosté se připomenuli nepřehlednou situací před brankou, Brízgala s výpomocí obránců ji však vyřešil. Obě mužstva dostala v závěru možnost početní výhody, ani jeden s ní však nenaložil podle představ. V poslední minutě utkání se z nenápadné akce prosadil hostující Söderlund a překlopil stav na stranu Plzně - 2:3. Sedm sekund před závěrečnou sirénou tentýž hráč skóroval i do prázdné branky a upravil konečný výysledek utkání na 2:4.

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Otakar Vejvoda: První třetinu jsme nehráli špatně, i když jsme ji prohráli 0:2. Z mého pohledu to byly náhodné góly, neviděl jsem tam žádné velké šance, přečíslení nebo tlak z plzeňské strany. Snad jen kromě gólu na 0:2. Chtěli jsme zrychlit hru, ve druhé třetině se nám to povedlo a měli jsme dobrý pohyb v útočné třetině. Zasloužili jsme si dát nejméně dva góly. Ve třetí třetině jsme chtěli hrát stejnou hru jako ve druhé. Jediná velká šance Plzně byla mezi kruhy po konci přesilovky. Gól, který rozhodl, padl po tom, co jsme úplně zbytečně po vyhrané buly vzali puk do vlastní třetiny, i když jsme chtěli hrát v útočné třetině. Totálně zbytečně odevzdané body.

Plzeň: Petr Kořínek: Bylo to strašně těžké utkání po pátečním debaklu. První třetina byla z naší strany velmi slušná a dostali jsme se do dvoubrankového vedení. To bylo dobré. Ve druhé třetině se Kladno našimi zbytečnými ztrátami dostalo do tlaku a povedlo se mu vstřelit branku. Standardní situací těsně před koncem jsme inkasovali druhý gól. Byla to pro nás hrozně těžká situace. Ve třetí třetině jsme měli šance my i Kladno, bylo to otevřenější a byly tam přesilovky i oslabení. Věřili jsme ale, že to zvládneme, což se potvrdilo. Utkání s Kladnem a mužstvy okolo nás se hrají vlastně o šest bodů, takže jsme strašně rádi, že jsme to zvládli a vezeme si tři body.

FOTOGALERIE

  • Jiří Ticháček
  • Jiří Ticháček a Eduards Tralmaks
  • Jakub Babka
  • Ondřej Bláha
  • Ondřej Bláha
  • Antonín Melka
  • Radek Smoleňák a Jaromír Pytlík
  • Antonín Melka
  • Jakub Klepiš a Eduards Tralmaks
  • Ondřej Bláha
  • Tomáš Plekanec
  • Tomáš Plekanec
  • Tomáš Plekanec
  • Tomáš Plekanec

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Martin Kolačkovský, Redakce / Foto: Roman Mareš | 18. 11. 2023

Díky, kapitáne! Rytíři se na Plekancovu počest chtějí proti Plzni naladit na vítěznou vlnu

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU