48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Přípravné utkání: Rytíři zvítězili nad Pardubicemi B 8:4

5. 4. 2023 od Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš
Rytíři zakončili přípravu na baráž divokou přestřelkou a vítězstvím 8:4 nad pardubickým béčkem. Zazářil Matěj Beran, který vstřelil první dvě branky Kladna a ve druhé části završil hattrick. Kromě něj se prosadili ještě Ladislav Zikmund, Kristaps Sotnieks, Jaromír Pytlík, Adam Kubík a Albert Michnáč. Hosté dokázali smazat ztrátu pouze v případě první branky a ve zbytku utkání už jen marně dotahovali. Kladeňáci tak ze čtyř přípravných zápasů vyhráli tři a do baráže vstoupí s touto bilancí v neděli 16. dubna na domácím stadionu.
Baráž 2023,  středa 5.4.2023, ČEZ Stadion Kladno (přátelské utkání)
Kladno
Pardubice "B"
8:4
5:2, 3:1, 0:1

Branky a nahrávky: 3. Beran (Pytlík, Slováček), 5. Beran (Sotnieks, Bláha), 14. Zikmund (Cibulskis, Ticháček), 14. Sotnieks (Filip, Michnáč), 16. Pytlík (Ticháček, Beran), 24. Kubík (Plekanec, Cibulskis), 31. Michnáč (Slováček), 38. Beran (Bláha) – 3. O. Rohlík (Urban), 15. O. Rohlík (Zdráhal), 46. Rouha (Pochobradský, Herčík), 54. Urban (Zeman). Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.

Rozhodčí: Ondráček, Dundr – Řešátko, Koželský
vyloučení2:1
využití1:0
oslabení0:0
diváci387
Kladno: Bow (30. Brízgala) – Babka, Slováček, Sotnieks, Kehar, Ticháček, Cibulskis – Jágr, Plekanec, Kubík – Indrák, Klepiš, Brodecki – Zikmund, Filip, Michnáč – Bláha, Pytlík, Beran.
Pardubice "B": Nečas (30. Červinka) – Tvrdík, Zdráhal, Hanousek, Koudelka, Bukač, Hebek, Kubíček, Kaštánek – Urban, Pochobradský, O. Rohlík – Matýs, Zeman, Kaplan – Herčík, M. Rohlík, Rouha – Paleček, Pavlata.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Utkání začalo ve svižném tempu a hned z první vážnější situace padla branka! Pytlík s Matějem Beranem se dostali do přečíslení a kladenská osmaosmdesátka překonala bezmocného Vojtěcha Nečase – 1:0! Zanedlouho bylo ale srovnáno, první střela Pardubic skončila za zády Landona Bowa, prosadil se Ondřej Rohlík – 1:1. Tempo zápasu bylo strhující a Rytíři si vzali vedení záhy zpět. Matěj Beran využil zmatku po odrazu puku od mantinelu a chladnokrevně zakončil – 2:1. Domácí pak svého soupeře zatlačili a přidali další přesné zásahy. Nejprve Cibulskis našel Ladislava Zikmunda, ten prosvištěl obrannou třetinou Pardubic a zakončil k bližší tyči – 3:1. Krátce na to navíc Michnáč našel volného Kristapse Sotniekse a ten propálil brankáře Nečase – 4:1. Utkání pokračovalo ve strhujícím tempu a hosté z nenápadného nahození snížili na 4:2, když se podruhé prosadil kapitán rezervy Pardubic Ondřej Rohlík. Za necelou půlminutu se opět změnilo skóre, Ticháčkovo nahození usměrnil za brankovou čáru Jaromír Pytlík – 5:2.

V úvodu druhé periody mělo Kladno po faulu Pavlaty možnost první přesilové hry v zápase a hned se se z ní prosadilo. Adam Kubík dostal nabito od Plekance a ze své tradiční pozice se nemýlil – 6:2. Oba týmy sáhly v polovině druhé třetiny k výměně v brankovišti, za Bowa nastoupil Adam Brízgala a Nečase vystřídal mladík Jakub Červinka. Ten krátce po svém nástupu poprvé kapituloval, Albert Michnáč v samostatném úniku zaznamenal svůj první gól v přípravě – 7:2. I Brízgala ve druhé třetině inkasoval, po souhře Pochobradského a Michala Rouhy se prosadil druhý jmenovaný – 7:3. Rytíři zanedlouho našli odpověď a Matěj Beran završil hattrick po přihrávce od Bláhy – 8:3.

Gólové hody pokračovaly i ve třetí třetině, po nešťastném odrazu se k puku dostal exkladenský Tomáš Urban a propálil Brízgalu – 8:4. Tempo zápasu začalo následně opadat, v největších šancích selhali Kaplan a Filip. Zbytek gólově plodného utkání už další branku nepřinesl a Rytíři si připsali vysokou výhru nad pardubickou rezervou a z přípravy před baráží mají bilanci tří výher a jedné porážky.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Martin Kolačkovský / Foto: HC Dynamo Pardubice | 4. 4. 2023

Poslední prověrka před baráží, Kladno čeká domácí generálka s rezervou Pardubic

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU