48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
Mládež - Zápasy

Junioři zahájili sezonu výhrou v prodloužení

4. 9. 2020 od Vodičková Daniela
V prvním kole Juniorské ligy akademií porazila kladenská juniorka na domácím stadionu Mladou Boleslav. Vyrovnaný stav otočil v prodloužení na kladenskou stranu Adam Sojka.
Juniorská liga akademií, 0,  pátek 4.9.2020, ČEZ stadion, Kladno (1. plocha)
Kladno
Mladá Boleslav
5:4p
1:2, 1:1, 2:1, 1:0
Rozhodčí: Jaroš – Horažďovský, Hnát
vyloučení3:4
využití1:1
oslabení0:0
střely na branku35:36
zblokované střely0:0
diváci70
Kladno: Novotný (Burda) – Robovský, Strnad, Zíka, Funk, Sýkora, Koštoval – Bernat, Hurta, Šimek, Sachr, Ton, Routa, Čermák, Kuzďas, Sojka, Šapovaliv, Kraus
Mladá Boleslav: Šatný (Krinwald) – Sýkora, Vacík, Moravec, Jasečko, Rajgl, Rudolph, Křepelka – Broš, Závorka, Szturc, Snášel, Dlask, Baďura, Půček, Mežnar, Haas, Hašlar, Šíma

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Utkání začalo příznivěji pro mladoboleslavské. Po odehrání poloviny třetiny dostal tým do vedení Martin Snášel po přihrávkách Sebastiana Jasečko a Davida Sýkory - 0:1. Netrvalo dlouho a získali dvougólový náskok. O ten se postarali Jan Závora s Tomášem Dlaskem, kteří přihráli na střelu Davidu Moravcovi - 0:2. Domácí se nenechali zahambit. Matyáš Šapovaliv sám probruslil k brance a snížil náskok hostů o jeden gól - 1:2.

Druhou třetinu už tak dobře Mladá Boleslav nerozehrála. Sekání Gabriela Szturce vytvořilo příležitost pro kladenské, kteří přesilovou hru využili. Sojkova přihrávka byla pro kladenské mužstvo klíčová, jelikož po ní Matyáš Šapovaliv vyrovnal počáteční ztráty - 2:2. Rytíři ustáli první oslabení, ale při hře již v pěti hráčích se od hokejky Matyáše Baďury dostal kotouč za Novotného, Mladá Boleslav zas měla náskok jedné branky - 2:3. Dvě oslabení a dvě přesilové hry pro oba týmy nijak neovlivnilo stav.

Třetí část utkání zahájili hosté dalším gólem. Ve spolupráci s Gabrielem Szturcem a Matyášem Baďurou se trefil do kladenské svatyně Jan Závora - 2:4. Na to ale reagoval Tomáš Bernat, kterému patřila druhá polovina třetí třetiny. První branku vstřelil po přihrávce Matyáše Šapovaliva a na vyrovnávajícím gólu se podílel obránce Jan Strnad. Dvěmi góly dokázal dorovnat stav utkání a prodlužovalo se - 4:4.

Prodloužení bylo čistě v režii Kladna. Vyvinuli velký tlak na obranu Mladé Boleslavi a už po třech minutách bylo rozhodnuto. Ladislav Funk našel volného Adama Sojku, kterého obránci ani brankář Oliver Šatný nedokázali zastavit - 5:4.

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU