48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

50. kolo extraligy: Rytíři podlehli Vítkovicím 1:2

26. 2. 2023 od Redakce / Foto: Roman Mareš
Kladno na domácím ledě nestačilo ani na Vítkovice a padlo 1:2. Rytíři od úvodního dějství ztráceli a v závěrečné dvacetiminutovce inkasovali podruhé. Sami se nakonec prosadili až v poslední minutě, když přesilovou hru šesti proti čtyřem využil Jaromír Jágr. Srovnání už ale nepřišlo, a tak Kladeňáci prohráli potřetí v řadě a do tabulky nepřidali ani bod.
2022/2023, Tipsport extraliga, 50. kolo,  neděle 26.2.2023, ČEZ Stadion Kladno
Kladno
Vítkovice
1:2
0:1, 0:0, 1:1

Branky a nahrávky: 60. Jágr (Plekanec, Dotchin) – 7. Raskob (Kalus, Kotala), 45. Kotala. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Adam Brízgala – Lukáš Klimeš.

Rozhodčí: Hradil, Stano – Frodl, Lhotský
vyloučení3:3
využití1:0
oslabení0:0
diváci4073
Kladno: Brízgala – Dotchin, Kehar, Sotnieks, Cibulskis, Babka, Slováček, Veber – Jágr, Plekanec, Kubík – Indrák, Klepiš, Brodecki – Zikmund, Filip, Procházka – Bláha, Pytlík, Michnáč.
Vítkovice: Klimeš – Mikuš, Grman, Koch, Raskob, Gewiese, Prčík, Stehlík – Bukarts, Lindberg, Mueller – Fridrich, Chlán, Lakatoš – Jarůšek, Kotala, Kalus – Lednický, Přibyl, Dej.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Úvodní minuty zápasu patřily domácím, kteří začali hodně aktivně, hostující brankář Lukáš Klimeš ale všechny pokusy zlikvidoval. Vítkovice naopak ukázaly svoji herní pohodu a z první větší šance šly do vedení. Willie Raskob vypálil od modré čáry, Adam Brízgala měl zakrytý výhled a kotouč skončil až za jeho zády – 0:1. Hosté byli od této chvíle o něco nebezpečnější a mohli přidat i další zásahy. Jenže po dobrém Brízgalově zákroku odpálil puk z brankoviště Veber, a tak nemohla přijít dorážka do odkryté klece.

Na začátku druhého dějství mohlo Kladno smazat jednogólový rozdíl. Jenže Indrák individuální akci nedotáhl, když mu Klimeš v poslední chvíli vykopl puk. Vzápětí měl po křižné přihrávce ještě skvělou šanci Klepiš, ani on se však nadvakrát neprosadil. Rytíři vzápětí ubránili první oslabení v utkání a Klepiš se po návratu z trestné lavice vydal do úniku. Klimeš ale znovu skvěle obstál. Filip vzápětí nastřelil tyč a do kabin se i podruhé šlo za stavu 0:1.

Jenže vstup do závěrečného dějství se Rytířům hrubě nepovedl. Neuteklo ještě ani pět minut, Veber nevyhodil kotouč z obranného pásma a Jakub Kotala jeho zaváhání potrestal přesnou střelou – 0:2. Ostravané se tím opět dostali do herní pohody a Kladno se jen těžko dostávalo do šancí. Až po Dotchinově nahození sahali Rytíři po vyrovnání, po dorážkách Filipa a Zikmunda ale puk vyplaval jen vedle tyče. Domácí se nakonec dočkali branky až v poslední minutě. Při přesilovce šest na čtyři našel Plekanec mezi kruhy volného Jaromíra Jágra, který rozvlnil síť – 1:2. Rytíři ve zbytku utkání ještě tlačili na vítkovickou defenzivu, srovnat ovšem nedokázali.

FOTOGALERIE

  • Kustod Jiří Jelínek
  • Ondřej Bláha
  • Jakub Klepiš
  • Jaromír Jágr
  • Martin Procházka
  • Tomáš Plekanec
  • Jaromír Jágr
  • Adam Kubík
  • Adam Brodecki

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ohlasy
Matyáš Smola, Kristýna Mašlová, Redakce / Foto: Roman Mareš | 27. 2. 2023

Čeká nás vrchol sezóny. Věřím, že to urveme a dobře to dopadne, říká Kehar

Rozhovor
Martin Kolačkovský, Redakce | 26. 2. 2023

Zápas odmakaný, ale to je málo. Rozhodne se v Budějovicích, ví Brízgala

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU