48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

44. kolo extraligy: Rytíři zvítězili nad Litvínovem 5:2

3. 2. 2023 od Redakce / Foto: Roman Mareš
Kladno zvládlo extrémně důležitý zápas s Litvínovem a zvítězilo 5:2. Skóre otevřel Ladislav Zikmund a ve druhé části náskok ještě navýšili Albert Michnáč a Oskars Cibulskis. Hosté sice v závěrečné třetině dotahovali, Rytíři ale svoje vedení nepustili. Prosadil se ještě Miroslav Indrák a Tomáš Plekanec, který zkompletoval stovku vstřelených soutěžních gólů v dresu kladenského áčka. Rytíři tak zvítězili nad Vervou i počtvrté v sezoně a v tabulce se jí a Motoru přiblížili na rozdíl čtyř bodů.
2022/2023, Tipsport extraliga, 44. kolo,  pátek 3.2.2023, ČEZ Stadion Kladno
Kladno
Litvínov
5:2
1:0, 2:0, 2:2

Branky a nahrávky: 16. Zikmund (Klepiš), 30. Michnáč (Bláha, Ticháček), 32. Cibulskis (Bláha, Kubík), 57. Indrák (Ticháček), 60. Plekanec – 54. Estephan (Zdráhal, Jaks), 59. Kudrna. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Ondřej Bláha – Kristaps Zile.

Rozhodčí: Jeřábek, Hradil – Ondráček, Špůr
vyloučení3:2
využití1:1
oslabení0:0
střely na branku35:24
zblokované střely5:8
hity9:5
vhazování28:29
diváci3952
Kladno: Bow – Dotchin, Sotnieks, Ticháček, Cibulskis, Babka, Slováček – Jágr, Plekanec, Kubík – Indrák, Klepiš, Procházka – Zikmund, Filip, Beran – Bláha, Pytlík, Melka – Michnáč.
Litvínov: Zajíček (35. Tomek) – Zile, Zeman, Freibergs, Strejček, Demel, Jaks, Wesley – Kudrna, Sukel, Jícha – Abdul, Estephan, Zdráhal – Straka, Gut, Hlava – Havelka, Jurčík, Fronk.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Kladno vstoupilo do utkání hodně aktivně a několikrát dokázalo soupeře zamknout v jeho pásmu. Kubík ale Jágrovu pobídku nevyužil a ani Melka nebyl v předbrankovém prostoru úspěšný. Litvínov si na druhé straně nepomohl přesilovou hrou a Rytíři mohli dál tlačit. V jednu chvíli už Plekanec natřikrát dorážel z bezprostřední blízkosti a po něm ještě nataženou hokejkou šťoural po kotouči Cibulskis. Brankář Šimon Zajíček byl ovšem pohotový a volný puk rychle zalehl. Domácí si ale pomohli přesilovou hrou. Při ní se krásně na pravé straně uvolnil Klepiš, který vzápětí naservíroval kotouč Ladislavu Zikmundovi před odkrytou klec – 1:0.

Na druhou branku se pak čekalo až téměř do poloviny utkání. Oba týmy předtím nevyužily přesilové hry a k úspěchu vedl až kladenský důraz. Bláha dobře vyšťoural puk u jedné z tyček, na druhé straně ho posunul před bránu a Albert Michnáč zakončil dřív, než se Zajíček přemístil – 2:0. Hned při dalším střídání stejné formace pak Bláha posunul puk zpoza klece na Oskarse Cibulskise, který vypálil přesně – 3:0. Pro Šimona Zajíčka tak skončila šichta a do litvínovské brány nastoupil Matej Tomek.

Třetí část dlouho větší možnosti nepřinášela, Litvínov ale postupně stupňoval svůj tlak. Ten vyvrcholil při přesilové hře, kdy dostal hodně prostoru na levém kruhu Giorgio Estephan, šikovně si připravil střelu a přesně vypálil – 3:1. Jenže Rytíři žádné drama nepřipustili. Klepišova formace si vytvořila tlak, Miroslav Indrák dojel vyražený puk po Ticháčkově nahození a se štěstím ho zametl za nataženého Tomka – 4:1. Ani Verva ovšem nesložila zbraně a z dobrého důrazu znovu snížila. Na dorážku si dobře sjel Andrej Kudrna – 4:2. Litvínov poté odvolal brankáře, ale byl potrestaný. Tomáš Plekanec nahodil ze středního pásma a završil stovku vstřelených soutěžních gólů za Kladno – 5:2.

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Pavel Skrbek: Nám se po delší době podařil velice dobře vstup do utkání. Dobře jsme bruslili, dostali jsme se do vedení 3:0 a tohle vedení se nám podařilo víceméně udržet skrz celý zápas. Byli jsme velice silní v osobních soubojích, dobře jsme bruslili a podařilo se nám ubránit dvě oslabení, což bylo docela klíčové. Bowsie zachytal velice dobře a vedení se nám podařilo udržet. Dali jsme pět gólů, což už se nám taky nepoštěstilo hodně dlouho. Dovedli jsme to do vítězného konce. Musím ještě poděkovat divákům, že se tady sešli v hojném počtu a vytvořili velice dobrou kulisu.

Litvínov: David Kočí: Po dobrém zápase proti Budějovicím, kdy jsme se dokázali připravit na těžké utkání, jsme utkání nezvládli psychicky. Soupeř byl od začátku lepší. Hlavně v osobních soubojích v obranném i útočném pásmu, kde dokázal vyhrávat osobní souboje na mantinelu. Tím pádem se držel na kotouči a zaslouženě vyhrál. Svědčí o tom i první třetina, kdy byly střely na bránu 15:3, což je úplně hrozivé. Soupeř se dokázal lépe připravit na tohle klíčové utkání a hrál play off hokej. My jsme v sobě play off atmosféru a play off drajv neměli.

FOTOGALERIE

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU