48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

38. kolo extraligy: Rytíři prohráli na ledě Českých Budějovic 2:6

15. 1. 2023 od Redakce / Foto: HC Motor České Budějovice
Kladno nenavázalo na poslední kolo proti Vítkovicím a v Českých Budějovicích prohrálo 2:6. Rytíři začali velmi špatně a brzy prohrávali o tři góly. O snížení se postaral Tomáš Plekanec, domácí ale přidali další dvě branky a vytvořili si pohodlný náskok. Ten ještě snížil druhou trefou kladenský kapitán, jenže Jihočeši se prosadili do odkryté klece a stanovili konečné skóre. Kladeňáci doplatili na časté vylučování a špatná oslabení a stále jsou poslední.
2022/2023, Tipsport extraliga, 38. kolo,  neděle 15.1.2023, Budvar aréna, České Budějovice
Budějovice
Kladno
6:2
3:1, 1:0, 2:1

Branky a nahrávky: 4. Percy (Hanzl, Gulaš), 8. Strnad, 13. Dzierkals, 22. Percy (Pech), 54. Gulaš (Pech, Percy), 59. Gulaš (Dzierkals, Vráblík) – 15. Plekanec (Jágr), 45. Plekanec (Kubík). Vyloučení: 2:8. Využití: 4:0. V oslabení: 0:1. Nejlepší hráči utkání: Stuart Percy – Tomáš Plekanec.

Rozhodčí: Pražák, Šindel – Brejcha, Gerát
vyloučení2:8
využití4:0
oslabení0:1
střely na branku25:36
zblokované střely14:19
hity6:5
vhazování38:25
diváci6421
Budějovice: Hrachovina – Štencel, Vráblík, Šenkeřík, Percy, Bindulis, Hovorka, Kachyňa – Vondrka, Pech, Gulaš – Dzierkals, Hanzl, Valský – Strnad, Vopelka, Doležal – Koláček, Toman, Tomeček.
Kladno: Bow (24. Brízgala) – Dotchin, Kehar, Ticháček, Slováček, Babka, Cibulskis, Klikorka – Jágr, Plekanec, Kubík – Indrák, Filip, Brodecki – Procházka, Pytlík, Beran – Bláha, Zikmund, Melka.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Horší začátek zápasu si snad Kladno ani představit nemohlo. Uběhly jen dvě a půl minuty a Rytíři se museli bránit ve třech. Dvojnásobnou nevýhodu ještě přestáli, krátce po vypršení prvního trestu už ale inkasovali. Stuart Percy dostal přesnou přihrávku mezi kruhy a vypálil naprosto přesně – 1:0. Hosté odpověděli tlakem, z bezprostřední blízkosti se ale neprosadil ani Procházka, ani Pytlík. To Motor byl dál produktivní. Jakub Strnad nabral rychlost na levé straně, poslal puk před brankoviště a bránící Cibulskis srazil kotouč za Landona Bowa – 2:0. Při dalším oslabení pak Plekanec jen špatně vyhodil kotouč a Martins Dzierkals pohotově přidal třetí gól – 3:0. Kladenský kapitán svoje zaváhání ale rychle napravil. O chvíli později vystartoval vpřed, bekhendem nahodil na bránu a kotouč proskotačil mezi betony Dominika Hrachoviny až za čáru – 3:1.

Druhé dějství odstartovalo hodně podobně jako to první. Indrák vyfasoval zbytečný trest a Motor s přesilovou hrou naložil ideálně. Stuart Percy se podruhé nemýlil – 4:1. Bow poté přenechal místo mezi třemi tyčemi Adamu Brízgalovi a druhý kladenský brankář musel brzy řešit další nebezpečí. Dvě velké možnosti ale zlikvidoval. Jenže Rytíři byli dál zoufale neefektivní v koncovce. Přesilovku nevyužili a Indrák před odkrytou brankou dlouho váhal se střelou. Mezitím se Hrachovina přemístil.

V duchu kladenských trestů se nesl i úvod třetí třetiny. Motor podruhé v utkání hrál proti soupeři ve třech a Milan Gulaš si nachystal nechytatelnou ránu z vrcholu levého kruhu – 5:1. Odpověď Rytířů ale tentokrát přišla bleskově. Už po jedenácti sekundách Kubík vybojoval puk v útočném pásmu, nahrál mezi kruhy Tomáši Plekancovi a kladenský kapitán zamířil přesně – 5:2. Oba týmy pak mohly přidat další góly, dařilo se ovšem brankářům. Až v závěru sáhli Rytíři ještě k risku bez gólmana, rychle však byli potrestaní. Odkrytou klec trefil Milan Gulaš – 6:2.

OHLASY TRENÉRŮ

Budějovice: David Čermák: Pomohli jsme si přesilovými hrami, díky kterým jsme zápas rozhodli. Čtyři góly v přesilovkách se nepodaří dát každý zápas.

Kladno: Pavel Skrbek: Zápas jsme ztratili hned v první desetiminutovce, kdy jsme domácím nabídli tři přesilovky a oni je dokázali využít. Pak už si soupeř zápas pohlídal. Sice jsme měli šance na vyrovnání, ale on nám pokaždé odskočil. Utkání jsme si prohráli vlastní nedisciplinovaností.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU