48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

34. kolo extraligy: Rytíři podlehli Plzni 3:4

3. 1. 2023 od Redakce / Foto: Roman Mareš
Retro dresy s paní Poldi Rytířům štěstí nepřinesly, Kladno podlehlo Plzni 3:4. Rytíři rychle inkasovali a brzy ztráceli o tři branky. Až v závěru první části snížil Jaromír Jágr svým prvním gólem v sezoně a nastartoval stíhací jízdu domácích. Ti v závěrečném dějství snížili zásluhou Adama Kubíka a po trefě Jaromíra Pytlíka smazali rozdíl. Soupeř si však pomohl další přesilovou hrou a rozhodl o svém vítězství. Do historie se vedle Jágra zapsal také Kubík, který završil stovku nastřílených soutěžních gólů v kladenském dresu.
2022/2023, Tipsport extraliga, 34. kolo,  úterý 3.1.2023, ČEZ Stadion Kladno
Kladno
Plzeň
3:4
1:3, 0:0, 2:1

Branky a nahrávky: 20. Jágr (Plekanec, Kubík), 47. Kubík (Plekanec, Slováček), 53. Pytlík (Brodecki) – 2. Hrabík (Zámorský, Rekonen), 13. Dvořák (Adamec, Mertl), 20. Mertl (Holešinský), 56. Schleiss (Zámorský). Vyloučení: 2:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Adam Kubík – Tomáš Mertl.

Rozhodčí: Hradil, Kika – Ondráček, Hnát
vyloučení2:5
využití0:2
oslabení0:0
střely na branku41:21
zblokované střely12:13
hity12:13
vhazování27:30
diváci4052
Kladno: Bow (21. Brízgala) – Dotchin, Kehar, Sotnieks, Slováček, Babka, Cibulskis – Jágr, Plekanec, Kubík – Bláha, Zikmund, Melka – Brodecki, Filip, Michnáč – Indrák, Pytlík, Procházka – Beran.
Plzeň: Svoboda – Kvasnička, Zámorský, Houdek, Kaňák, Malák, Piskáček – Schleiss, Kodýtek, Hrabík – Pour, Mertl, Holešinský – Lang, Bitten, Rekonen – Dvořák, Adamec.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Ze speciálního retro zápasu neuteklo mnoho a hokejisté s Poldi na hrudi inkasovali. Při Slováčkově vyloučení vypálil od modré čáry Zámorský a Kryštof Hrabík byl před brankovištěm úplně volný a tečoval přesně – 0:1. Kladno poté mělo nápor, ale ze svých velkých šancí se neprosadilo. Kubík v přesilovce pálil jen do Miroslava Svobody a Sotnieks v obrovské možnosti minul. To Plzeň po dalším kladenském nedůrazu přidala druhý gól. Rytíři nezvládli souboj za brankou, kotouč vyplaval před brankoviště a Adam Dvořák ho bekhendem poslal do sítě – 0:2. V poslední minutě pak ještě domácí ztratili puk ve vlastním pásmu a Tomáš Mertl zamířil nad rameno Landona Bowa přesně – 0:3. S Rytíři už to vypadalo špatně, ale majitel klubu ještě před sirénou ztrátu snížil. Plekanec našel rozjetého Jaromíra Jágra přesně a legendární útočník usměrnil puk nataženou holí do sítě – 1:3.

Ve druhé části se hra přelévala od branky k brance a oba týmy mohly přidat další góly. Jenže Svoboda pokračoval v kvalitním výkonu a Adam Brízgala, který nahradil v kladenském brankovišti Bowa, se uvedl také dobře. Rytíři si později mohli pomoci přesilovou hrou, jenže neuspěli. Výhodu sice nesehráli špatně, ale v koncovce jim chybělo potřebné štěstí. V poslední minutě třetiny měl ještě velkou možnost v přesilové hře Beran, ani on se ale z bezprostřední blízkosti neprosadil.

V závěrečném dějství se Rytíři dál hnali za snížením rozdílu, dlouho jim však nebylo přáno. Až ve 47. minutě po sérii šancí přisunul Plekanec kotouč na volného Adama Kubíka, který zametl puk do odkryté sítě. Jako 33. hráč v historii tak završil stovku ligových gólů za Kladno – 2:3. A tlak se Rytířům vyplatil i podruhé. Brodecki překvapivě nahodil puk od mantinelu a Jaromír Pytlík kotouč ze vzduchu sklepl do brány – 3:3. Vzápětí však přišlo vyloučení na straně domácích a Plzeň i druhou přesilovku v zápase využila. Jan Schleiss si na levém kruhu připravil střelu a vypálil nechytatelně do bližšího růžku – 3:4. Kladno pak ještě mělo nápor, srovnat ale podruhé nedokázalo. Dotchin v posledních sekundách trefil prudkou ranou Svobodovu lapačku.

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Pavel Skrbek: První třetina se nám vůbec nepovedla, prohráli jsme ji 1:3. Plzni jsme skoro z ničeho darovali laciné tři góly. Před závěrečnou sirénou první třetiny se nám podařilo dát jednoho góla. Ve druhé třetině už jsme se zlepšili, měli jsme dobrý pohyb, vynutili jsme si přesilovky, ale v nich jsme si bohužel vůbec nepomohli. Šancí minimálně na srovnání jsme ale měli dost. Ve třetí třetině se nám konečně podařilo srovnat. Bohužel jsme pak soupeři darovali další přesilovku, ve které se mu podařilo vývoj utkání obrátit. Pak jsme měli minimálně další dvě gólové šance, ze kterých jsme mohli srovnat. Nebýt první třetiny, kdy jsme hráli opravdu hodně špatně, tak jsme to mohli dotáhnout do vítězného konce. Plzeň to bohužel takhle ubojovala a má tři body.

Plzeň: Petr Kořínek: Věděli jsme, že Kladno vyhrálo tři zápasy po sobě, takže nás nečekalo nic lehkého. Měli jsme dobrý vstup do zápasu a podařilo se nám vstřelit tři branky. Po gólu do šatny a následujících zbytečných vyloučeních se Kladno bohužel dostalo do tlaku a mělo šance. Pak bohužel došlo k vyrovnání. Hraje se šedesát minut, soupeři se podařilo srovnat. Naštěstí se nám pak v přesilovce podařilo to zlomit. Mužstvo to vydřelo, vybojovalo. Máme tam spoustu chyb, které si musíme říct. Brankář Míra Svoboda podal výborný výkon.

FOTOGALERIE

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU