48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

32. kolo extraligy: Rytíři zvítězili nad Třincem 4:3

28. 12. 2022 od Redakce / Foto: Roman Mareš
Kladno navázalo na vítězství z Litvínova a na domácím ledě porazilo Třinec 4:3. Rytíři inkasovali jako první, díky trefám Karla Klikorky a Adama Kubíka ale vývoj otočili. Soupeř dokázal srovnat a znovu odskočil, jenže s odpovědí přispěchal Jakub Babka. V posledním dějství pak rozhodl o vítězství domácích přesnou ranou Jake Dotchin a v závěrečných sekundách udržel náskok fantastický Landon Bow.
2022/2023, Tipsport extraliga, 32. kolo,  středa 28.12.2022, ČEZ Stadion Kladno
Kladno
Třinec
4:3
1:1, 2:2, 1:0

Branky a nahrávky: 15. Klikorka (Jágr, Plekanec), 21. Kubík (Jágr, Dotchin), 38. Babka (Brodecki, Michnáč), 52. Dotchin – 7. Havránek (Chmielewski, Buček), 28. Růžička (Daňo, Jeřábek), 37. Čukste (Hrehorčák, Chmielewski). Vyloučení: 2:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Jakub Babka – Štěpán Havránek.

Rozhodčí: Pražák, Pilný – Svoboda, Špůr
vyloučení2:5
využití1:1
oslabení0:0
střely na branku26:32
zblokované střely8:14
hity9:6
vhazování42:31
diváci3041
Kladno: Bow – Dotchin, Kehar, Sotnieks, Klikorka, Babka, Slováček – Jágr, Plekanec, Kubík – Bláha, Zikmund, Melka – Michnáč, Filip, Brodecki – Procházka, Indrák, Pytlík – Beran.
Třinec: Kacetl – Havránek, Marinčin, Doudera, Zahradníček, Jeřábek, Čukste – Voženílek, Marcinko, Růžička – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Buček, Dravecký, Kurovský – Hrňa.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Třinec měl od začátku tlak a z náporu vybojoval první přesilovou hru. Při ní však paradoxně zahrozilo Kladno. Zikmundovi ale v posledním chvíli v úniku vypíchl kotouč Marinčin. Po vypršení trestu už pak Oceláři skutečně otevřeli skóre a odskočili. Štěpán Havránek vypálil od modré čáry a puk zapadl přímo do bližšího růžku branky – 0:1. Kladno se dlouho do ničeho nemohlo dostat, nakonec ale z první střely srovnalo! Karel Klikorka se opřel do puku na levém kruhu a propálil Ondřeje Kacetla v brance Třince – 1:1. V závěru třetiny pak mohlo Kladno klidně odskočit do trháku, neprosadilo se však ani při výhodě, ani při následné přesilové hře.

Zbytek přesilovky už ale Rytíři využili za pouhých dvacet sekund. Pak si Adam Kubík nabruslil na pravý kruh a přesně zamířil do bližšího rohu – 2:1. Hned nato mohli domácí ještě navýšit, jenže Bláhu v úniku Kacetl skvěle vychytal. To mohlo domácí pořádně mrzet. Hosté si totiž vytvořili nápor v přesilové hře a Martin Růžička už dorážel za bezmocného Landona Bowa – 2:2. Kladno si mohlo znovu pomoci přesilovými hrami včetně kratší pět na tři, jenže se neprosadilo a nešťastně inkasovalo. Kärlis Čukste vypálil od modré a Sotnieks nešťastně tečoval puk do kladenské sítě – 2:3. Odpověď ale byla blesková. Jakub Babka skvěle počkal se střelou, vybruslil si až na pravý kruh a nechytatelně zakončil pod horní tyč – 3:3.

Třetí dějství dlouho žádné větší vzrušení nepřinášelo. Až v polovině třetiny si Třinec vytvořil veliký tlak, který však brankou neskončil. A postupně začalo hrozit i Kladno! Z jednoho náporu pak vypálil od modré čáry Jake Dotchin a poslal kotouč za záda ležícího Kacetla. Sudí branku nejprve neuznali, po poradě s videem ale museli svůj verdikt změnil. Hostujícího brankáře srazil k ledu jeho spoluhráč Čukste, nikoliv Plekanec – 4:3. Třinec sáhl v poslední minutě k risku bez gólmana a mohl srovnat. Pět sekund před koncem však Bow vytáhl famózní zásah lapačkou proti Hudáčkově tutovce.

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Pavel Skrbek: Už poněkolikáté jsme proti soupeři s věhlasnějším jménem začali trochu s respektem. Jedno střídání nás pak vrátilo do hry. Ve druhé třetině jsme si pohybem vynutili čtyři přesilovky a dali jsme jeden gól, ale myslím, že jsme z toho měli vytěžit víc. Ve třetí třetině už to bylo nahoru dolů, Třinec měl spoustu šancí a my jsme se trošinku báli o výsledek, protože jsme přece jenom hráli proti kvalitnímu soupeři. V poslední minutě nás skvěle podržel brankář. Ubojovali jsme to, Bowsie nás podržel a jsme rádi za tři body.

Třinec: Zdeněk Moták: Bylo to bojovné a vyrovnané utkání, z naší strany byla hra neučesaná. Nenavázali jsme na herně a výsledkově dobrá utkání z minulých kol, takže jsme po zásluze prohráli. Tímhle výkonem jsme si nezasloužili získat nějaký bod. Domácí byli bojovnější. Třeba druhá třetina byla z naší strany poznamenána čtyřmi vyloučeními, jednou jsme šli dokonce na čtyřicet vteřin do tří. To by se nám nemělo stávat. Tím jsme možná přicházeli o síly, které bychom mohli napnout k dalším soubojům. Z mé strany tedy gratulace pro Kladno.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Redakce / Foto: Roman Mareš | 27. 12. 2022

Naposledy v roce 2022 doma! Ve středu zavítá na ČEZ stadion Třinec

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU