čtvrtek 18.4.2024
Kladno
Vsetín
7:2
 neděle 21.4.2024
Vsetín
Kladno
2:3
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
18:00
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
17:00
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
18:00
A tým - zápasy

11. kolo extraligy: Rytíři prohráli na ledě Vítkovic 0:2

16. 10. 2022 od Jaroslav Keimar / Foto: Petr Kotala
Také ve Vítkovicích vyšli oslabení Rytíři střelecky naprázdno, i když přinejmenším v první dvacetiminutovce místy soupeře dostali pod velký tlak. Branku z něj ale nevytěžili, a tak ve třetí třetině dvěma slepenými trefami o osudu zápasu rozhodl domácí Koch. Vítkovice zvítězily 2:0 a Kladno pošesté za sebou nebodovalo.
2022/2023, Tipsport extraliga, 11. kolo,  neděle 16.10.2022, OSTRAVAR ARÉNA, Ostrava
Vítkovice
Kladno
2:0
0:0, 0:0, 2:0

Branky a nahrávky: 42. Koch, 43. Koch (Marosz).

Rozhodčí: Jeřábek, Šír – Lederer, Rožánek.
vyloučení3:4
využití0:0
oslabení0:0
diváci7025
Vítkovice: Stezka – Mikuš, Grman, Koch, Raskob, Gewiese, Kovář, Stehlík – Bukarts, Krieger, Mueller – Dej, Marosz, Lakatoš – Berisha, Lindberg, Kalus – Fridrich, Chlán, Lednický.
Kladno: Bow – Dotchin, Slováček, Ticháček, Sotnieks, Cibulskis, Kehar – Brodecki, Plekanec, Bláha – Beran, Zikmund, Melka – M. Procházka, Filip, Indrák – Machač, Jáchym, Babka.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Před zápasem s Vítkovicemi počítali trenéři Rytířů ztráty. Na seznam hráčů, které nemohli využít, totiž krom zraněných přibyl i distancovaný Klepiš, a tak v Ostravě Kladnu vypomohl urostlý centr Jáchym z Prostějova.

Rytíři, kteří mají co napravovat, vlétli do zápasu ve vysokém tempu. Vstříc Stezkově brance vysílali jednu ránu za druhou a gólman Vítkovic měl plné ruce i nohy práce. Poradil si dokonce i v situaci, kdy přišel o hůl a Babkův pokus schoval v lapačce. Poté zahrozily domácí hvězdy Bukarts s Muellerem. Bow se ale proti ráně druhého jmenovaného dokázal včas přesunout. Stejná dvojice hrozila o několik střídání později, tentokrát Mueller tváří v tvář poloprázdné kleci trefil boční síť. Následné oslabení při vyloučení Dotchina Rytíři přestáli bez úhony, a tak po dvaceti minutách svítilo na kostce skóre 0:0.

Druhé dějství nabídlo urputný hokej, ale gólových šancí jako šafránu. Zajímavě vypadala Chlánova střela od mantinelu, kterou Bow vyrazil betonem před sebe. Do volného prostoru ale naštěstí pro Rytíře nepřijel nikdo z domácích. Pak pálili Gewiese a Koch, pro Bowa ale byly jejich pokusy od modré čáry jednoduchou kořistí. Na druhé straně se do brankoviště tlačil Machač a po něm i novic Jáchym, jeho zakončení ale skončilo na Stezkově výstroji. A když se neujala ani Sotnieksova rána od modré po vhazování, šlo se i po čtyřiceti minutách do šaten za bezbrankového stavu.

Na začátku třetí třetiny Bukarts dvakrát nabíjel do druhé vlny – poprvé Kochovi, podruhé Kriegerovi – Bow ale oba pokusy s jistotou zlikvidoval. Koch se ale o malou chvíli později mohl radovat, když si sebral kotouč v útočném rohu, po čáře se protáhl před branku a bekhendovou střelou na bližší tyč přehodil Bowovo rameno – 1:0. Stejný muž byl hrdinou okamžiku i o minutu a půl později, když Marosz vyhrál buly v útočné třetině a Koch napřáhl k dělovce, po které Bow, jenž měl zacloněný výhled, našel puk až v síti – 2:0. Rytíři zahrozili Indrákem, po jehož střele puk vypadl Stezkovi. Ten ale následně vytáhl proti dorážejícímu Beranovi skvělý zákrok lapačkou a podržel svůj tým. Důležitý zákrok vytáhl také Bow, který vychytal Muellera, jemuž přes šířku kluziště dobře nabíjel Bukarts. Necelé dvě minuty před třetí sirénou to Rytíři zkusili v šesti, Bow ale na střídačce dlouho nepobyl, protože útočný faul Sotniekse vzal Rytířům zbytek nadějí na bodový zisk a po zbytek zápasu se museli bránit ve čtyřech, posledních devět vteřin dokonce ve třech.

Kladno pošesté v řadě vyšlo bodově naprázdno. Ve čtvrtém z posledních pěti zápasů navíc nevstřelilo ani jednu branku a propadlo se tabulkou na 13. místo.

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU