48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
BAR1,  středa 17.4.2024
Kladno
Vsetín
17:00
BAR2,  čtvrtek 18.4.2024
Kladno
Vsetín
18:00
BAR3,  neděle 21.4.2024
Vsetín
Kladno
17:00
BAR4,  pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
18:00
A tým - zápasy

Rytíři uspěli v Brně a zapsali první výhru v sezoně. Rozhodl Procházka

23. 9. 2022 od Redakce / Foto: Thomas Gažda
Kladno vyhrálo v Brně 3:1 a poprvé v sezoně zapisuje do tabulky tři body. Kladno šlo do vedení po přesilovkovém gólu Ladislava Zikmunda, Kometa však ještě v první části srovnala. Ve druhém dějství ale vrátil Kladeňákům vedení Martin Procházka a v samém závěru pečetil jejich vítězství ranou do prázdné brány Jakub Klepiš. Skvěle se uvedl brankář Adam Brízgala, který nastoupil do branky Rytířů poprvé v tomto ročníku.
2022/2023, Tipsport extraliga, 3. kolo,  pátek 23.9.2022, Winning Group Arena, Brno
Kometa Brno
Kladno
1:3
1:1, 0:1, 0:1

Branky a nahrávky: 8. Kollár (Šalé, Gulaši) – 7. Zikmund (Beran, Brodecki), 34. Procházka (Michnáč, Ticháček), 60. Klepiš. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Eduard Šalé – Adam Brízgala.

Rozhodčí: Hribik, Vrba – Lhotský, Svoboda
vyloučení1:2
využití0:0
oslabení0:0
diváci6635
Kometa Brno: Furch – Ščotka, Holland, Kučeřík, Ďaloga, Gulaši, Černý – Zaťovič, Holík, Horký – Flek, Zbořil, Koblížek – Kollár, Malý, Šalé – Kratochvíl, Süss, Vincour – Dufek.
Kladno: Brízgala – Dotchin, Kehar, Ticháček, Sotnieks, Babka, Cibulskis, Veber – Brodecki, Plekanec, Kubík – Procházka, Klepiš, Michnáč – Zikmund, Filip, Beran – Bláha, Indrák, Melka.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Rytíři odstartovali do zápasu ve velkém tempu a už v první minutě ujížděl Kubík sám na bránu. Místo zakončení ale volil ještě přihrávku za sebe, která byla nepřesná. Gólu se Kladno dočkalo až v přesilovce. Ladislav Zikmund dostal od Berana puk před bránu a rychlou střelou překonal Dominika Furcha. Brněnský brankář ještě předtím vykopl branku z předepsané pozice a sudí se museli poradit s videem. Branku ale nakonec uznali – 0:1. Vedení však nevydrželo Rytířům ani dvě minuty. Levá strana zůstala z kladenského pohledu trestuhodně opuštěná, Andrej Kollár nabral rychlost a zamířil přesně do bližšího růžku Brízgalovy branky – 1:1. Rytíři si pak mohli pomoci další přesilovkou, Zikmund ale předvedl gesto fair play a trest pro soupeře odvolal.

Ve druhé části mohly do vedení odskočit oba týmy. Proti Koblížkově střele do odkryté klece se ale skvěle přesunul Brízgala a následně Kometa nevyužila ani přesilovou hru. Plekanec vzápětí neuspěl v úniku, jenže další šanci už Kladno využilo. Martin Procházka zůstal nehlídaný mezi kruhy a vypálil přesně – 1:2. Koblížek se poté prodral ještě do další možnosti, srovnat ovšem nedokázal.

Ve třetím dějství se domácí museli hnát za smazáním ztráty. Do dobré možnosti se po Sotnieksově chybě dostal Zaťovič, brankář Brízgala si ale proti jeho zakončení z velké blízkosti poradil. Kometa vzápětí zatlačila při přesilové hře, kladenská defenziva ovšem obstála. Víc klidu mohl vzápětí dodat hostům Plekanec, jenže rána z první mu příliš nesedla. V závěru sáhlo Brno ještě k risku bez brankáře, ale bylo potrestáno. Jakub Klepiš se dostal ke kotouči a od útočné modré trefil odkrytou síť – 1:3.

OHLASY TRENÉRŮ

Kometa Brno: Martin Pešout: Do zápasu jsme nevstoupili dobře, byli jsme nervózní, odskakovaly nám puky a hosté toho využili, když proměnili hned první přesilovku. Nám se pak podařilo z rychlého protiútoku brzy vyrovnat. Ve druhé třetině jsme měli pár dobrých střídání, Tomáš Vincour trefil tyčku a tam se zápas zlomil. Bohužel z protiútoku jsme dostali gól na 1:2. I přes veškerou snahu jsme se přes dobře bránící Kladno neprosadili. Konec zápasu už byl v křeči, což vyvrcholilo špatnou přihrávkou v power-play.

Kladno: Otakar Vejvoda: Měli jsme dobrý začátek a dostali jsme se do vedení. Potom jsme dostali po špatné domluvě kluků na ledě gól ze soupeřova protiútoku. První třetina byla hodně rozkouskovaná, ale ve druhé a třetí jsme měli relativně kontrolu nad hrou. Kometa měla dvě nebo tři střídání, kdy nás zavřela a měla šance. Poslední třetina byla dobře kontrolovaná z naší strany.

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU