pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Rytíři udolali Poprad i podruhé a na Tatranském poháru skončili třetí

21. 8. 2022 od Redakce / Foto: Daniel Laskody
Kladno si i podruhé na slovenském soustředění poradilo s Popradem a na Tatranském poháru skončilo na třetím místě. Rytíři dvakrát dotahovali, zásluhou Kristapse Sotniekse a Miroslava Indráka ale ztrátu pokaždé smazali. V závěrečném dějství je pak poslal do trháku v přesilovce Adam Kubík a na konečných 4:2 pečetil Matyáš Filip. Sotnieks, který měl na dresu kapitánské céčko přebral pohár pro třetí tým turnaje, pořádající Poprad skončil poslední.
 neděle 21.8.2022, Zimný Štadión mesta Poprad
Poprad
Kladno
2:4
1:1, 1:1, 0:2

Branky a nahrávky: 6. Søberg (Meliško, Yogan), 25. Valigura (Meliško) – 19. Sotnieks (Michnáč, Indrák), 35. Indrák (Beran, Sotnieks), 49. Kubík (Plekanec), 60. Filip (Slováček, Plekanec). Vyloučení: 7:2 + Machač (KLA) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0.

Rozhodčí: Hronský, Štefik – Konc, Knižka
vyloučení7:2
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku21:32
diváci857
Poprad: Peters – Vainio, Kotvan, Drgoň, Meliško, Bokroš, Brincko, Šeliga, Brejčák – Svitana, Skokan, Yogan – Søberg, Suchý, Valigura – Kundrik, Mlynarovič, Kukuča – Petráš, Paločko, Sokoli.
Kladno: Brízgala – Dotchin, Slováček, Babka, Sotnieks, Kehar, Veber – Kubík, Plekanec, Filip – Michnáč, Zikmund, Melka – Procházka, Indrák, Beran – Machač.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Domácí se dostali do vedení už po pěti minutách hry. Markus Søberg využil volného prostoru, uvolnil se před brankoviště a nataženou holí usměrnil kotouč za přesouvajícího se Adama Brízgalu – 1:0. Rytíři si poté nepomohli přesilovkou a na ledě se začalo přiostřovat. Machač dostal trest do konce utkání za faul kolenem, ale hosté dlouhé oslabení ustáli a následně si zahráli i krátkou přesilovku pěti proti třem. Proměnit ji ale nedokázali, byť Beran se ocitl v dobré možnosti. Srovnání tak přišlo až minutu před sirénou. Kristaps Sotnieks si dobře sjel až před brankoviště, kam dostal puk od Michnáče, a nedal Petersovi šanci – 1:1.

Ve druhém dějství si ovšem domácí Poprad vzal vedení zpět. Adrián Valigura byl šikovně postavený před brankovištěm, Meliškovu střelu nejprve tečoval a následně kotouč nataženou hokejkou dorazil za rozhozeného Brízgalu – 2:1. Vyrovnání měl poté na hokejce Plekanec, jenže v úniku domácího brankáře nepropálil. Znovu to tedy na sebe musel vzít nejlepší kladenský střelec v přípravě Miroslav Indrák. Ten si nabruslil k bráně po pravé straně a zamířil přesně do bližšího růžku – 2:2.

Ve třetí části se hra přelévala od branky k brance a oba týmy měly možnosti odskočit do vedení. Podařilo se to ale až Kladnu v přesilové hře. Adam Kubík dostal od Plekance nabito na pravém kruhu a dělovou ranou rozvlnil síť – 2:3. Popradští se pak tlačili za smazáním rozdílu, ale úspěšní nebyli. Proto v závěru sáhli k risku bez gólmana. Ten mohl potrestat Zikmund, z úhlu ale prázdnou klec netrefil. Dlouho ho to však mrzet nemuselo. Rytíři soupeřův nápor přestáli a jejich vítězství zpečetil 5 sekund před koncem do odkryté sítě Matyáš Filip – 2:4.

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU