48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
Obrázek
Ohlasy

Jakub Strnad rozhodl nájezdovou loterii proti Třinci: Zakončení jsem trénoval na rozbruslení

25. 9. 2021 od Filip Ardon / Foto: Roman Mareš
Jakub Strnad se vrátil do mateřského Kladna už v rozjeté sezoně, svým vyhlášeným dobrým pohybem ale okamžitě hru Rytířů zlepšil. V pátek proti mistrovskému Třinci pak byl u klíčových okamžiků, když nejprve vybojoval faul, po němž Jaromír Jágr nastartoval obrat, a posléze sám zkušeně proměnil rozhodující nájezd. „Přesně něco takového jsem chtěl – aby se mi povedlo dát gól a abych to třeba i rozhodl. To se mi splnilo. Jsem rád, že mě lidi přivítali a takhle mi to vrátili,“ usmíval se po utkání Strnad.

Kubo, ještě jednou vítej zpátky na Kladně. Vypadá to, že vítěznou děkovačku sis pořádně užil.

Upřímně jsem něco takového přesně chtěl – aby se mi povedlo dát gól a abych to třeba i rozhodl. To se mi splnilo. Jsem rád, že mě lidi přivítali a takhle mi to vrátili.

Pomůže ti to osobně po návratu, že jsi dal takhle důležitý nájezd?

Určitě se díky tomu trochu zklidním. Jaro a léto nebylo příjemné, trénoval jsem sám a vůbec jsem nevěděl, co bude. Jsem rád, že tady můžu hrát. Za domácí Kladno je to ještě lepší.

Jak chutná výhra nad dvojnásobným mistrem z Třince?

Je to pěkné, ale bylo to se štěstím. Druhá třetina byla otřesná, za tu jsme si to nezasloužili. Vstupy do druhých třetin nám dělají hrozné problémy, můžeme jen děkovat gólmanovi, že to skončilo jen 1:3. Potom byla dobrá třetí třetina, kdy jsme se do toho vrátili, a pak už to bylo se štěstím, že jsme vyhráli v nájezdech.

Druhé třetiny nám obecně nejdou. Řešili jste to už nějak?

Bavíme se o tom, bohužel jsou to ale zatím jenom slova. Musíme to dělat na ledě, ne si o tom jenom povídat. Každý musí začít sám u sebe, aby šel na led s tím, že je to druhá třetina, se kterou máme problémy. Musíme hrát jednoduše, nic nevymýšlet a ne za každou cenu chtít dát góla. Musíme se zaměřit na to, že nesmíme dostat, a musíme hrát dobře odzadu.

 

„Nejdůležitější zápas máme v neděli, kdy nás čeká Zlín.“

 

Výhra nad takhle silným soupeřem by mohla psychicky pomoct, ne?

Mohlo by to pomoct, ale taky to může uškodit. Nemůžeme létat hlavami v oblacích, že jsme porazili Třinec. Nejdůležitější zápas máme v neděli, kdy nás čeká Zlín.

Bereme druhou domácí výhru. Bude důležité bodovat asi právě tady, že?

Už jsme si to tady docela vzali za své. Je to teprve můj druhý zápas v Chomutově, ale cítím se tady dobře, fanoušci jsou výborní a dělají výbornou kulisu. Doufám, že nám to tady bude svědčit a budeme tu sbírat každý bodík. Všechny budou důležité.

Vám se druhá lajna vcelku rychle rozpadla, když odstoupil Adam Kubík. S Tomášem Pitulem jste si ale zjevně docela rozuměli.

Hodně jsme s Pytlákem mluvili, na ledě jsme komunikovali, což je vždycky základ úspěchu. Co se stalo s Adamem ani nevím. Odstoupil po druhém střídání, ale v té rychlosti jsem ani nezaznamenal, co se mu stalo. Uvidím, až přijdu do kabiny.

Když jsi přicházel do týmu, trenéři říkali, že od tebe chtějí hlavně dobrý pohyb, což je tvoje silná zbraň, která nám dnes zase pomohla k výhře. Jak jsi zatím spokojený se svojí hrou?

Přesně tohle je moje práce, tím jsem vyhlášený. Plním si tedy svoji práci a když dám gól nebo něco připravím, je to něco navíc. Moje hlavní práce ale je, abych byl vidět a udělal tam pořádný rozruch.

 

„Byl jsem překvapený, když jsem si přečetl, že prý chci skončit s hokejem.“

 

Jak jste určovali, kdo pojede nájezdy? Přihlásil ses sám?

Trenéři to takhle jasně řekli, my jsme si jen určili pořadí.

Věděli jsi rovnou, jaké zakončení zvolíš?

Věděl jsem to hned, trénoval jsme to dneska na rozbruslení. Jsem rád, že jsem šel a mohl jsem si to zkusit.

Vraťme se ještě zpátky k tvojí cestě na Kladno, která nebyla vůbec přímá a vedla přes zkoušku v Plzni.

Když jsem byl v Plzni, tak se v médiích objevilo, že jsem neuspěl na zkoušce. Bylo to ale tak, že jsme se dohodli na ukončení, protože jsem chtěl zkusit něco jiného. Pak jsem trénoval na Kladně s juniory a čekal jsem, kdo se ozve. Ozvalo se Kladno, takže jsem to okamžitě vzal.

Cesta z Mladé Boleslavi ale byla hodně krkolomná…

Bohužel tam byly nějaké věci, které já neovlivním. To museli vyřešit lidi z vyšších pater, já jen čekal, až někde dostanu zelenou.

Spekulovalo se i o konci tvojí kariéry. Bylo na tom něco pravdy?

Nevím, kde to vyběhlo. Já sám byl překvapený, když jsem si přečetl, že prý chci skončit s hokejem. Tak to rozhodně nebylo, to byla nějaká kachna, které se někdo chytil. Myslím, že jsem ještě mladý, že ještě můžu chvíli hrát.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

A tým - zápasy
Filip Ardon / Foto: Roman Mareš | 24. 9. 2021

Rytíři předvedli skvělou stíhací jízdu a Třinec porazili na nájezdy

Preview
Filip Ardon / Foto: Roman Mareš | 23. 9. 2021

Rytíři v pátek přivítají v Chomutově úřadujícího šampiona

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU