48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

25. kolo extraligy: Rytíři podlehli Českým Budějovicím 1:6

2. 12. 2022 od Redakce / Foto: Roman Mareš
Kladno důležitý souboj mezi dvěma posledními týmy tabulky nezvládlo a Českým Budějovicím podlehlo 1:6. Rytíři inkasovali hned v první minutě utkání, brzy dostali i druhou branku a třetí gól přidal Motor v prostředním dějství. Za Kladno se trefil až v závěrečné třetině Matyáš Filip, jenže místo závěrečného tlaku přišly další tři góly soupeře. Kladeňáci tak jsou v tabulce dál na posledním místě.
2022/2023, Tipsport extraliga, 25. kolo,  pátek 2.12.2022, ČEZ Stadion Kladno
Kladno
Budějovice
1:6
0:2, 0:1, 1:3

Branky a nahrávky: 52. Filip (Plekanec, Kubík) – 1. Gulaš (Hanzl, Plášil), 5. Tomeček (Štencel, Vopelka), 29. Přikryl (Vráblík), 56. Gazda (Pech), 58. Hanzl (Strnad, Gazda), 59. Valský. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Matyáš Filip – Jan Strmeň.

Rozhodčí: Hribik, Jeřábek – Zíka, Klouček
vyloučení4:5
využití0:2
oslabení0:0
střely na branku36:25
zblokované střely10:5
hity14:10
vhazování44:29
diváci2579
Kladno: Bow – Dotchin, Slováček, Sotnieks, Ticháček, Cibulskis, Babka – Procházka, Plekanec, Kubík – Brodecki, Klepiš, Indrák – Pytlík, Zikmund, Melka – Bláha, Filip, Michnáč – Beran.
Budějovice: Strmeň – Štencel, Vráblík, Šenkeřík, Hovorka, Plášil, Gazda, Hail – Dzierkals, Pech, Valský – Strnad, Hanzl, Gulaš – Čachotský, Toman, Přikryl – Tomeček, Vopelka, Karabáček.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Vstup do utkání Rytířům vůbec nevyšel. Ještě v první minutě dostal Milan Gulaš přihrávku za obranu a s únikem si poradil ideálně. Neváhal, z jízdy zamířil mezi betony Landona Bowa a otevřel skóre – 0:1. Neuběhlo navíc mnoho času a Motor přidal druhou branku. Rána od modré byla nepřesná, od zadního mantinelu se ale kotouč odrazil na pravý kruh, odkud vypálil Vojtěch Tomeček přesně – 0:2. Kladno mohlo korigovat vývoj v přesilové hře, Indrák ale v největší možnosti nastřelil tyč za zády Jana Strmeně. Ve zbytku třetiny pak už měli možnosti jen hosté, jenže další branku nepřidali.

V úvodu druhého dějství si Kladno zahrálo dvě přesilové hry, bylo při nich ale jen pramálo nebezpečné. To Motor naložil s početní výhodou za příliš mnoho hráčů na ledě perfektně. Kladno vyhodilo kotouč jen na modrou čáru k Vráblíkovi, jehož prudkou ránu tečoval Filip Přikryl – 0:3. Rytíři pak měli drobný tlak, větší šanci si ale nevytvořili.

A obraz hry se příliš nezměnil ani ve třetí třetině. Až po téměř dvanácti minutách hry se uvolnil mezi kruhy rozjetý Matyáš Filip a přesnou ranou snížil – 1:3. Hned nato dostalo Kladno k dispozici přesilovou hru, ani z velkého náporu však další gól nevytěžilo. A místo závěrečného náporu přišla studená sprcha. V přesilovce se trefil Daniel Gazda – 1:4. Krátce nato zužitkoval Strnadovu bekhendovou přihrávku Martin Hanzl – 1:5. V poslední minutě se pak prosadil ještě Jakub Valský – 1:6.

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Otakar Vejvoda: Po dvě třetiny jsme byli o krok nebo spíš dva pozadu. Měli jsme šanci přesilovky poté, co jsme dali na 1:3 a bylo tam pár závarů. Celkově ale Budějovice dobře bránily, hrály zodpovědně a nepustily nás do brejků. Dobře bránily, byly rychlejší a zaslouženě vyhrály.

Budějovice: David Čermák: Podobný zápas jsme odehráli naposledy doma s Vary. Tehdy jsme měli dobrý začátek, dvě přesilovky, ale potom jsme dostali gól. Taky nás to srazilo dolů a prohráli jsme 0:3. Za celý zápas jsme se do toho nedostali. Dneska nám tady pomohl rychlý první gól, kterým jsme se dostali do pohody. Nemuseli jsme se tlačit dopředu, hráli jsme zodpovědně do obrany a čekali jsme na nějakou chybu. Odehráli jsme zodpovědně celé utkání a zaslouženě jsme vyhráli.

FOTOGALERIE

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ohlasy
Redakce / Foto: Roman Mareš | 3. 12. 2022

Takhle se v zápase o poslední místo nebojuje, ví Adam Kubík

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU