52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
 středa 17.4.2024
Kladno
Vsetín
4:1
 čtvrtek 18.4.2024
Kladno
Vsetín
7:2
BAR3,  neděle 21.4.2024
Vsetín
Kladno
17:00
 neděle 21.4.2024
Vsetín
Kladno
17:00
BAR4,  pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
18:00
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
18:00
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
18:00
A tým - zápasy

29. kolo extraligy: Rytíři prohráli na ledě Brna 2:3 po prodloužení

20. 12. 2022 od Redakce / Foto: Vít Golda
Kladno po vyrovnaném průběhu padlo v Brně 2:3 po prodloužení a do tabulky přidalo jeden bod. Rytíři šli do vedení po přesilovkové trefě Adama Kubíka, soupeř ale rychle srovnal a ve druhé části odskočil do trháku. Ten smazal v úvodu třetí třetiny Matyáš Filip a další branky už nepřibyly. Dojít tak muselo na prodloužení, ve kterém se radovali hokejisté Komety. Kladeňáci alespoň zmenšili ztrátu na Motor na čtyřbodovou.
2022/2023, Tipsport extraliga, 29. kolo,  úterý 20.12.2022, Winning Group Arena, Brno
Kometa Brno
Kladno
3:2p
1:1, 1:0, 0:1 – 1:0

Branky a nahrávky: 9. Horký (Flek, Holík), 38. Holík (Zbořil), 63. Holík (Horký) – 8. Kubík (Plekanec, Cibulskis), 42. Filip (Sotnieks, Jágr). Vyloučení: 2:1. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Petr Holík – Landon Bow.

Rozhodčí: Jeřábek, Hradil – Synek, Axman
vyloučení2:1
využití1:1
oslabení0:0
diváci5754
Kometa Brno: Furch – Kučeřík, Kundrátek, Ščotka, Hrbas, Gulaši, Holland, Ďaloga – Flek, Holík, Horký – Zaťovič, Zbořil, Dufek – Kollár, Strömberg, Koblížek – Vincour, Süss, Kratochvíl.
Kladno: Bow – Dotchin, Kehar, Sotnieks, Slováček, Babka, Cibulskis – Kubík, Plekanec, Brodecki – Pytlík, Indrák, Bláha – Jágr, Filip, Procházka – Michnáč, Zikmund, Melka – Beran.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Úvod zápasu byl hodně vyrovnaný. Kladno začalo dobře, do větší střelecké šance se ale nemohlo dostat. Brno mohlo udeřit z přečíslení, to však skvěle zlikvidoval Dotchin. Rytíři si následně dokázali pomoci přesilovkou. Plekanec našel křížem z levého kruhu Adama Kubíka, který už ze své oblíbené pozice nezaváhal – 0:1. Jenže Kometa odpověděla náporem a hned v další minutě srovnala. Luboš Horký dostal puk mezi kruhy a zakončil přesně – 1:1. Hostům mohl vrátit vedení o chvíli později Brodecki, zaváhání soupeřovy obrany ale ani nadvakrát nepotrestal. Dominik Furch obstál. Ve zbytku třetiny pak hrozili domácí, ale jistý byl i Landon Bow.

Ve druhé části byli dlouho o něco lepším týmem domácí. Ze svého náporu ale branku nevytěžili. Na druhé straně se po sedmi minutách hry dostal do veliké možnosti Zikmund, jenže z bezprostřední blízkosti neusměrnil Cibulskisovu přihrávku do sítě. Čtvrtá kladenská formace si vytvořila tlak i při jednom z dalších střídání, ani tentokrát však na gól nedosáhla. Puk se v rozhodující chvíli odrazil od bruslí bránících hráčů vedle brány. Skóre se tak znovu měnilo až necelé tři minuty před přestávkou. Petr Holík si v přesilovce připravil střelu na pravém kruhu a vypálil přesně k protější tyči – 2:1.

Rytíři ale dokázali smazat ztrátu hned zkraje třetího dějství. Matyáš Filip zavezl puk do pásma a poté vypálil přesně mezi Furchovy betony – 2:2. Posléze byly k vidění šance na obou stranách. Bláha se neprosadil z mezikruží a domácí ihned vyrazili vpřed. Strömbergův pokus však Bow vytěsnil betonem. Zikmund o chvíli později připravil skvělou možnost Beranovi, jenže Brno mělo štěstí. Rytíři ještě v závěru získali ideální možnost ke zlomení utkání na svoji stranu, přesilovou hru ale nevyužili a muselo dojít na prodloužení.

V něm už byli domácí jasně nebezpečnější. První Horkého šanci ještě Bow zlikvidoval, proti svižné střele Petra Holíka už ovšem nezasáhl – 3:2.

OHLASY TRENÉRŮ

Kometa Brno: Patrik Martinec: V první třetině jsme měli několik dobrých střídání a hráli nátlakový hokej, který si představujeme. Drželi jsme se na puku a vytvářeli si šance. Bohužel ve druhé třetině jsme se nemohli častokrát dostat do útočné třetiny a díky výbornému Furchovi jsme neinkasovali. Povedlo se nám proměnit přesilovku a ukázalo se, že se musíme víc tlačit do brány, hrajeme doma a musíme si vynutit více početních výhod, být silnější v soubojích. Zápas nakonec dospěl do remízy. Ubránili jsme oslabení, kluci ho parádně odbránili. Petr Holík pak v prodloužení potvrdil svůj výborný výkon a přinesl týmu dva body do kabiny.

Kladno: Otakar Vejvoda: V první třetině měla Kometa o něco více ze hry, měla šance, ale my jsme se také neprezentovali špatně. Ve druhé části jsme byli lepším mužstvem, byly tam úseky, které mohly skončit gólem. Třetí část nabídla možnosti na obou stranách, branku mohla dát Komety i my, nakonec se štěstí přiklonilo k Brnu v prodloužení.

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU